Sant Miquel viurà en els propers mesos quatre canvis aprovats en el pla de millora del barri olotí

El barri de Sant Miquel viurà, en els propers mesos, quatre canvis aprovats en el seu Pla Integral d’Accions de Millora. Les accions més destacades són la construcció d’un mirador al riu Fluvià al carrer Sant Miquel i la proposta d’art urbà a diverses façanes i carrers del barri.


Noves actuacions al barri de Sant Miquel, en el marc del Pla Integral d’Accions de Millora 2018, decidides a l’últim Consell de barri. El projecte més important que està previst que es posi en marxa és la construcció d’un mirador sobre el riu Fluvià, pressupostat en 50.000 euros, i té com a objectiu millorar el passeig que voreja el riu, i unir, en un futur, les Fonts de Sant Roc i Les Tries. Una part de l’import anirà destinat a condicionar la zona i deixar-la adequada a més d’establir-hi una zona enjardinada.

Eduard Güell, ‘unparelld’arquitectes’, autor del projecte:”Aquests 50.000 euros, la meitat es destinaran al mirador, i l’altra meitat es destinaran a altres coses que ara no es veuen però que són necessàries per poder-ho fer.”

El mirador, de forma octogonal i amb un banc a l’interior, es situarà a la vora del riu, a tocar del mur de l’antiga fàbrica i s’hi podrà accedir a través d’una passera des del carrer Sant Miquel. El projecte està aprovat i el següent pas és fer la contractació.

L’altre gran projecte que s’executarà serà la proposta d’art urbà en diverses façanes i portals del barri de Sant Miquel, pressupostada en 15.000 euros. L’actuació té com a objectiu potenciar la identitat del barri i ja s’estan fent contactes amb diversos artistes reconeguts per participar-hi.

Jordi López, educador barri de Sant Miquel:”Començarem ara a treballar amb els veïns, que hi vulguin participar a parlar amb l’artista i a decidir, en part, llavors, l’artista decidirà… La nostra idea és que és que de cares al desembre es comencin a dibuixar els ‘grafitis’ i els murals.”

Les altres dues actuacions seran la col·locació de 28 punts de llum entre els barris de Sant Miquel i el Morrot, dotat en 32.000 euros, i les obres al carrer pare Antoni Soler, que ja estan en marxa.

Deixa un comentari