Kreas inicia la cinquena promoció del cicle formatiu superior d’alimentària amb un balanç del 95% d’incorporació laboral dels alumnes

Ja està en marxa la cinquena edició del cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària, de Kreas. Divuit alumnes nous han començat les classes al centre, en uns estudis que prioritzen, per igual, la part teòrica i la part pràctica a través del sistema dual. El càrnic i agroalimentari és un dels sectors amb més oferta de feina en l’actualitat.


El Centre Integral de formació en indústries càrnies i agroalimentàries, Kreas, ha iniciat la cinquena promoció del cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària.

 Mònica Furtet, directora Kreas:”Hem iniciat la cinquena edició del CFGS en processos i qualitat en la indústria alimentària, amb modalitat dual. Aquesta cinquena promoció la iniciem amb divuit alumnes que durant el proper trimestre estaran tots incorporats a empreses fent formació dual.”

I és que l’objectiu de Kreas és compaginar l’etapa de formació amb la de pràctiques i treball en empreses del sector. Dels alumnes d’aquest any destaca la gran diversitat que hi ha entre l’alumnat, tan pel que fa a procedència d’estudis, des de batxillerat, passant per cicles formatius o amb títols universitaris; a la procedència d’origen, element que permet enriquir els cursos. Des de Kreas es fa un balanç positiu dels cursos fets fins ara.

Mònica Furtet, directora Kreas:”Els 84 tècnics que han passat per Kreas estan en 100% dual, un 80% estan en contractes de formació i aprenentatge durant dos anys; i un 20% són persones que ja tenien un contracte previ amb alguna empresa i aleshores s’incorporen a fer la part formativa amb nosaltres.”

El 95% d’estudiants que passen pels cursos de Kreas troben feina un cop acaben la formació, i un 73% de forma indefinida, en un sector en el qual hi ha molta oferta de treball i poca gent que hi treballi, és per això que un dels reptes de Kreas és promocionar el sector i despertar vocacions a aquells que, potser, no coneixen el sector.

Mònica Fortet, directora Kreas:”Els Kreas food activities són una sèrie de tallers que tenen com a objectiu donar a conèixer, entre els joves, el sector alimentari i promocionar les vocacions entre els més petits.”

Kreas no només és present a la Garrotxa, ja que s’ha convertit en un referent del sector càrnic i agroalimentari amb els altres centres desplaçats arreu de Catalunya. Un total de 700 alumnes han passat per les aules en tot aquest temps.

Deixa un comentari