La Fira Ramadera de Sant Lluc omple una trentena de corrals de bestiar tot i la pluja

La pluja aigualeix la Fira ramadera de Sant Lluc. Tot i el temps, el sector primari ha omplert una trentena de corrals amb animals de tota mena, per mostrar el bestiar propi dels ramaders de la Garrotxa i el Ripollès a l’esdeveniment firal amb més tradició de la ciutat.


La Fira ramadera de Sant Lluc és la més antiga d’Olot, i any rere any la pagesia de la Garrotxa i el Ripollès segueixen venint-hi per mostrar als companys i als curiosos les races típiques de bestiar que mena el sector primari de la zona. La d’aquest 2018 és un bon exemple de l’ofici ramader: es treballa faci el temps que faci.

Josep Maria Ginabreda, comissari de la Fira Ramadera de Sant Lluc: “Durant l’any hi ha molts dies de pluja, i els que tenen bestiar sempre treballen faci el temps que faci”.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot: “És la fira més tradicional que tenim; al migdia molta gent ve a veure els animals, i el sector ramader ens ajuda. Que faci aquest temps és una llàstima”.

Tot i que l’actual Fira de Sant Lluc és només un tastet petit del que havia significat anys enrere, per la transformació que ha viscut en l’àmbit de la transacció comercial -gairebé inexistent avui dia-, l’esperit de voler mostrar els seus animals al públic es manté entre els ramaders, que ja disposen d’altres canals de venta.

Josep Maria Ginabreda, comissari de la Fira Ramadera de Sant Lluc: “La novetat més important és que es segueixi fent fira després de 703 anys. No té el mateix significat de la compra-venta que es feia anys enrere, però la gent hi segueix participant, i els ramaders ja han assimilat altres canals per desenvolupar la seva part comercial”.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot: “Hi ha molta gent jove que s’ha posat de nou a la pagesia, lligada al producte d’alimentació, i veiem que fan aliments de tota mena. Olot i la Garrotxa ha fet un esforç important en aquest sentit”.

Enguany, la Fira ramadera de Sant Lluc ha omplert una trentena de corrals amb porcs, burros, ovelles, vaques o cavalls, entre altres.