Olot acollirà el cicle de xerrades gratuïtes Els grans interrogants de la ciència organitzat pel SIGMA

Olot es prepara per acollir de nou el cicle de xerrades gratuïtes Els grans interrogants de la ciència. Aquest cicle organitzat pel SIGMA i l’Institut de Cultura d’Olot te la finalitat d’explicar d’un manera clara amena i entenedora qüestions científiques i tecnològiques de la mà d’experts de diferents matèries. Amb un programa complet, el cicle arrencarà divendres dia 19 d’octubre amb la participació de la geòloga  especialitzada en allaus per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Glòria Martí que parlarà i sobretot respondrà a la pregunta del que cal saber sobre les allaus.


Temes com les allaus, la grip el Big Data o un tema present en el dia a dia com és el canvi climàtic i quin paper hi pot jugar l’energia nuclear seran presents en el cicle que arriba a la dotzena edició amb una trajectòria consolidada totalment. Tot i això tenen reptes per al futur com per exemple fer arribar l’interés pel món de la ciència als més joves

Entre les xerrades n’hi ha una dedicada a l’any internacional dels esculls del corall que abordarà en quin estat es troben actualment, una sobre la grip i de com poder prevenir-la o una visió de com ha canviat la galàxia. El cicle de xerrades es farà cada divendres a les 7 del vespre al Casal Marià d’Olot.