Govern central i Generalitat treballen per millorar els protocols per denúncies de violència masclista arran dels últims assassinats

Aquest dijous, el president del Consell Comarcal va demanar al ple que la família de la víctima de l’assassinat masclista de fa uns dies a Sant Joan les Fonts rebés una carta de la corporació expressant-li el seu condol. A una pregunta del PSC, el president i alcalde del municipi garrotxí va confirmat que havia demanat a diferents estaments una major protecció de les víctimes davant un ordre d’allunyament com la que tenia l’assassí.

Joan Espona, president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Joan les Fonts: “Com a president em toca demanar que aquest plenari fes arribar el nostre reconeixement a aquesta família que ho ha passat, ho està passant i ho passarà molt malament.

Josep Guix, portaveu del PSC al Consell Comarcal: “Demanaria que es fes arribar al Govern que quan una persona té un ordre d’allunyament per violència de gènere hi hagi realment mesures que l’allunyament es pugui garantir”.

Joan Espona, president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Joan les Fonts: “Tant el Govern central com el Govern català són conscients, perquè n’hem estat parlant, i hi ha coses que en aquests moments s’estan treballant per intentar millorar una qüestió sobre la qual veuen que s’ha de fer alguna cosa perquè, malhauradament, casos com aquest n’estan passant per desgràcia massa i que hi ha alguna cosa dels protocols que falla. Veuran que dintre de poc sortiran mesures, pel que se m’ha dit aquests dies”.

x