L’entorn de la Plaça Clarà d’Olot s’omple d’artistes en la segona Fira del Dibuix que es celebra en dissabte

La jornada d’avui és també un dia especial per als artistes, que celebren el dia del seu patró. Durant tot el dia ells són els protagonistes a l’entorn de la plaça Clarà. Fins a una seixantena hi han pogut mostrar les seves creacions i el Patronat de la fira ha preparat activitats perquè tothom gaudeixi de l’activitat artística.

Aquarel·les, olis, il·lustracions, punts de llibre… obres d’estils, tècniques, colors i mides ben diferents comparteixen espai sota les voltes de la Plaça Clarà aquest dissabte. Fins a una seixantena d’artistes hi han muntat la seva taula per portar les seves creacions a la Fira del Dibuix d’Olot, la més antiga de Catalunya.  Pels locals, avui és un dia per trobar-se i compartir la seva passió; per als més joves i forans, també una oportunitat de donar-se a conèixer.

Josep Barcons, pintor: “Aquesta fira és una de les més antigues de Catalunya i Espanya, molt estimada per la gent d’aquí. La pintura olotina és coneguda a tot el món, casi casi”

Joan Garcia, il·lustrador: “Sóc il·lustrador i és el segon cop que vinc a Olot. La primera vegada ens va agradar molt la fira i he decidit repetir”

Clàudia Mata, il·lustradora: “Crec que és una oportunitat per donar-me a conèixer aquí a la Garrotxa i trobar més seguidors per Instagram”

Lara Gombau, artista: “Vam venir a veure el canvi d’estació i vam descobrir la fira. Sóc il·lustradora i faig murals, vaig pensar que no podia faltar-hi”

Aquesta és la segona edició consecutiva que la Fira del Dibuix es celebra en dissabte, un canvi que es veu amb bons ulls, ja que afavoreix l’arribada de visitants i permet que els garrotxins en puguin gaudir tot el dia.

Antoni Trèmols: “Sóc de Girona i fa molts anys que vinc. Considero que el canvi és millor, necessitem que faci bon temps i gent compradora”

Joan Miquel Font, artista: “Creia que sent festiu hi hauria més gent. No hi ha gaires expositors, suposos que la crisi amb la pintura encara continua”

Pep Berga, Regidor de Cultura Aj. Olot: “Estic contentíssim. Si tot va com l’any passat, es ven molt i és una oportunitat per descobrir què està passant a casa. Una valoració molt bona”

Un any més, sota el nom d’Olot Dibuixa, el Patronat de la Fira del Dibuix hi ha programat diferents activitats a la carpa situada davant l’Escola Pia. Pintura virtual, de gran format, tallers per aprendre a dibuixar ocells o dinosaures… totes elles pensades per animar tothom a treure la seva vena més artística. En el mateix espai també s’han pogut comprar obres d’artistes que han marcat l’evolució d’aquesta data assenyalada, i que actualment no hi són o no poden participar-hi.

 

 

Deixa un comentari