Les Pubilles i els Hereus de la Garrotxa 2018 celebren aquest dissabte la jornada de convivència

Els joves de tota la Garrotxa també són protagonistes del dia d’avui. Els Hereus i Pubilles de la comarca han fet aquest migdia la primera trobada. És la que es coneix com a jornada de convivència. Els hem seguit just quan han arribat a la fira…

Aquesta és la primera fotografia que es fan públicament els Hereus i Pubilles de la Garrotxa i coincideix anualment amb la fira de Sant Lluc d’Olot. L’entitat organitzadora, el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, organitza la trobada, que acaba sent una jornada de convivència.

Rosa Teixidor, junta del CIT d’Olot: “Ens hem trobat al Consell Comarcal de la Garrotxa on els Hereus i Pubilles han fet un examen de cultura general sobre la comarca i, tot seguit, hem vingut fins aquí a les escales de Sant Esteve per fer la fotografia amb l’alcalde. Avui es troben els candidats i es coneixen. Després d’aquí vindrà el dia 3 de novembre, el dia de la proclamació”.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el regidor de Cultura, Josep Berga, són les autoritats que reben els Hereus i Pubilles de la Garrotxa just abans de fer la tradicional visita per la fira. La valoració que fan els nois i noies d’aquesta experiència és positiva i es mostren tots emocionats.

Maria Hernández, pubilla de Batet de la Serra: “Està molt bé que fem aquesta diada organitzada perquè així el dia del sopar hi haurà més confiança, és una manera de conèixer gent de la comarca i saber com ho viuen ells”.

 

Joel Banús, hereu de Joanetes: “És una experiència molt maca, és un honor poder representar el teu poble davant de tanta gent. Amb ganes de seguir visquent-la”.

 

Alba Agustí, pubilla de Sant Jaume de Llierca: “Em fa molta il·lusió poder participar en aquest acte, que es fa any rere any, i és molt important. Espero fer-ho el millor possible. És una nova experiència per conèixer gent”.

 

Marc Fàbrega, hereu de Castellfollit de la Roca: “Per mi és un gran honor poder representar el meu poble, el més maco del món. Espero que l’experiència vagi molt bé”.

Per ells l’experiència és nova i es mostren il·lusionats. En tot moment van acompanyats per aquells que ara fa just un any es trobaven en la mateixa situació.

Laia Colomer i Gerard Plujà, pubilla i hereu de la Garrotxa 2017: “Fa gràcia veure els companys perquè recordes aquells moments de conèixer gent. Era una incertesa perquè, a banda de conèixer el teu Hereu o Pubilla, els altres eren nous. Varem crear una bona dinàmica i un grup molt maco”.

 

Nora Murlà i Joan Riera, pubilla i hereu d’Olot 2017: “Ha estat un any molt bonic, ha estat una experiència molt enriquidora. Hem pogut conèixer l’entorn social, cultural i polític de la nostra ciutat i participar activament dels actes culturals. Hem conegut a molts persones, a molts representants de barris i pobles”.

Avui acabaran la jornada amb un dinar de germanor i a la tarda es reuniran els delegats dels barris d’Olot i pobles de la Garrotxa amb el CIT d’Olot per perfilar els últims detalls de la festa de proclamació, el 3 de novembre, i que es podrà seguir en directe per Olot Televisió. Així doncs a la Garrotxa el pubillatge és una tradició que cada any demostra la capacitat de conviure amb la modernitat del seu entorn.

Deixa un comentari