El postgrau en vulcanologia finalitza la seva setena edició

La setena edició del curs de Postgrau en Vulcanologia que té lloc a Olot ha arribat al final aquest diumenge. Els estudis, organitzats per la Fundació d’Estudis Superiors amb el suport de la Fundació UdG i el Consell Superior d’Investigacions científiques, porten a la capital garrotxina estudiants de tot el món, que aprofiten l’entorn volcànic i els afloraments presents en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.


17 estudiants de 8 països diferents han visitat la Garrotxa en les darreres setmanes per conèixer a fons els elements de la zona volcànica. Són alumnes del Postgrau en Vulcanologia de la Fundació d’Estudis Superiors, que ha arribat a la seva setena edició. El curs ha combinat jornades teòriques a Can Monsà amb sortides de camp com la que van realitzar aquest diumenge al matí, al volcà Montsacopa d’Olot.

Joan Martí, professor d’investigador CSIC: “L’estudi és un postgrau de vulcanologia on expliquem els principis bàsics de la vulcanologia moderna, des de la dinàmica dels volcans fins a com es controlen i vigilen els volcans actius”

Es tracta d’una formació destinada a persones especialistes en vulcanologia. La majoria d’alumnes provenen de països llatinoamericans com Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador o Panamà.

Facundo Apaza, estudiant: “La experiencia del curso fue muy positiva. Primero de todo por el lugar, la Garrotxa. Me encantó, espectacular”.

Julieta Cotter, estudiant: “La verdad es que me resultó muy interesante, vi un montón de cosas que puedo aplicar a mi tesis doctoral que estoy llevando a cabo y diferentes tipos de depósitos volcánicos que también tengo en mi zona. La verdad es que nos ha ido muy bien”.

Roberto Toapanta, estudiant equatorià: “Me ha parecido muy amplio este conocimiento. El conocer nuevas personas, el compartir experiencias entre ellas, los profesores igual con sus experiencias nos han sabido indicar ciertas pautas que nosotros no sabíamos”.

 Fins a 140 alumnes han passat per la ciutat d’Olot al llarg de les set edicions d’aquesta formació, l’única del sector que s’imparteix en llengua espanyola.

 

 

Deixa un comentari