El tercer volum de doumentals ‘Dones de la Vall d’en Bas’ es centra en l’apoderament i la presa de decisions de la dona

El centre de cultura i natura de la Vall d’en Bas, Can Trona, va acollir divendres al vespre la presentació del tercer i últim volum de la trilogia “Dones de la Vall”. En volum es centra en l’apoderament i la presa de decisions de la dona, en un moment en que no acostumaven a tenir un paper gaire propi en la societat. Un documental que tanca el cicle del documental que dona reflexions del passat però lliçons per al present i el futur.

Tània Ribas, Directora ‘Dones de la Vall d’en Bas III’: Són dones que han fet molt, tant per la vall com per les dones que venim al darrera”

El material del documental adquireix un paper molt important per a la Vall i la resta de la Comarca i del País. Testimonis d’una generació que va obrir camí en molts aspectes.

Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: “Aquest documental crec que amb el temps s’anirà valorant cada vegada més. Perquè s’expliquen moltes coses i és la nostra història i la nostra cultura”

L’acte va comptar amb la salutació des de Bèlgica de l’ex-conseller de Cultura de la Generalitat,  Lluís Puig on va agraïr l’esforç d’aquestes dones de plasmar la realitat social, política i cultural en el documental i va encoratjar als assistents a persistir en les decisions que es prenen en el dia a dia com van fer aquestes dones.

L’acte va acabar amb l’entrega d’un obsequi que inclou els 3 volums del documental en format de pendrive per a un treball que quedarà en la història de la Vall.

 

x