Olot viu la primera Fira de Sant Lluc després de la renovació del Firal i la Plaça del Mig, amb un marcat accent familiar

El centre d’Olot ha bullit dissabte i diumenge amb l’activitat de la Fira de Sant Lluc. Enguany s’ha fet una aposta per les propostes familiars, mantenint les ja tradicionals com la Fira del Vehicle d’Ocasió i la del Dibuix. L’organització de la Fira Ramadera es plantejarà si la manté a la diada de Sant Lluc o també la passa al cap de setmana.


L’esdeveniment firal amb més història d’Olot, la Fira de Sant Lluc, ha viscut aquest cap de setmana una de les seves edicions més familiars. La principal novetat ha estat l’estrena de l’activitat infantil Tastajocs a la Plaça Major.

El renovat Firal ha tornat a acollir el Mercat d’Artesania i el Firalet la Fira del Vehicle d’Ocasió. No hi ha faltat la música, amb l’espectacle ‘Reggae per Xics’ del grup The Penguins, ni tampoc els ‘playmobil’ o les antiguitats, situats entre la Plaça del Mig i la plaça Mercat. Una varietat d’ingredients que caracteritza la fira olotina.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot “Un cap de setmana on el centre de la ciutat és ple de gent, molts visitants. Ha anat canviant, cap a un model que hem danar desenvolupant i que ens dóna moltes possibilitats de fer activitats familiars. N’estem contents”

A l’entorn de la plaça Clarà el protagonisme ha estat per l’art, amb la segona Fira del Dibuix celebrada en dissabte. Va comptar amb una seixantena d’expositors i nombroses propostes per animar nens i adults a mostrar les seves habilitats artístiques.

Marian Vayreda, President Patronat Fira el Dibuix “N’estem contents. Ja l’any passat es va fer una aposta per canviar el format i l’estem mantenint. Sabem que estem en un procés d’adaptació i que cal millorar, però estan anat bé les coses”

Davant el bon resultat d’aquest canvi, la comissió organitzadora de la Fira Ramadera també es planteja passar-la al cap de setmana, una decisió que espera prendre de cara a la propera edició.

Joan Pastoret, membre de la Comissió organitzadora de la Fira Ramadera “Jo, el que decideixi la majoria però crec que s’ha de sospesar bé abans de fer el canvi”

En el marc de la celebració de Sant Lluc també es va poder veure una altra imatge tradicional, la fotografia de família dels hereus i les pubilles de la Garrotxa, que van celebrar la jornada de convivència.