L’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura organitzen una visita guiada per a aquest dissabte

A l’espai amb identitat d’avui anirem a conèixer amb més detall l’Associació d’Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura, que per aquest dissabte ha organitzat una visita guiada oberta a tothom que pretén donar a conèixer i posar en valor el patrimoni de dos espais de la ciutat carregats d’història  de valor: l’Església de Sant Esteve i el Santuari de la Verge del Tura.


L’Associació d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura va néixer fa dos anys amb l’objectiu de protegir, estudiar i donar a conèixer els dos elements patrimonials de la ciutat d’Olot que donen nom a l’entitat.

Carme Grau, Responsable recursos pedagògics Associació Cultural d’Amics de St. Esteve i el Santuari del Tura:”Va néixer amb l’objectiu de fomentar, donar a conèixer i que la gent d’Olot pogués veure tot el patrimoni que hi ha guardat a Sant Esteve i al Santuari del Tura.”

I per aquest dissabte l’associació ha organitzat una visita guiada per descobrir la història que hi ha al seu interior.

Carme Grau, Responsable recursos pedagògics Associació Cultural d’Amics de St. Esteve i el Santuari del Tura:”Aquesta activitat es farà dissabte que ve a dos quarts de dotze i consisteix en una visita guiada. Es comença a fora on veurem les restes del romànic i després entrarem aquí dins [Santuari del Tura] per conèixer tot el patrimoni, des de la pintura, a l’escultura, a tot el que significa la Mare de Déu del Tura i tot el que seria el romànic, el que significa i les imatges del romànic. A Sant Esteve la visita és més llarga, és més gran, té molt més patrimoni, des de retaules barrocs, començant pel Greco, l’orfebreria; també anem a la sagristia, el museu vell, ensenyem altres dependències de Sant Esteve i podem pujar al campanar.”

Molts són els secrets que hi ha amagats darrere aquestes dos espais de la ciutat, com per exemple el reflex del sol que il·lumina de ple la imatge del Greco a l’església de Sant Esteve, des d’un vitrall, quatre dies a l’any, coincidint amb l’inici del solstici d’hivern, i només durant uns minuts al migdia. O bé el passat jueu, que es troba en aquests moments en ple estudi per acabar de demostrar que la comunitat jueva de Girona i Besalú, gairebé segur també van fer parada a la ciutat d’Olot.

Per participar a la visita guiada només s’ha d’enviar un correu a tresorparroquialsantesteve@gmail.com o bé venir a un quart de dotze al Santuari del Tura. Tots els diners aniran destinats a tasques de conservació.