L’equip de govern d’Olot presenta un pressupost consolidat per al 2019 de gairebé 35 milions 300 mil euros, un 3,5% més que l’any passat

Aquest matí l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot ha presentat la seva proposta de pressupost per al 2019, un consolidat de gairebé 35 milions 300 mil euros, un 3,5% més que l’any passat. L’alcalde reclama el reconeixement per a uns pressupostos que augmenten mentre es fa l’esforç per reduir l’endeutament i s’afronten condicionants com l’increment de les retribucions dels treballadors públics acordat per l’Estat i els sindicats.


L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot ha presentat per al 2019 un pressupost consolidat de 35 milions 290 mil euros, un 3,5% més que l’any passat. L’alcalde reclama el reconeixement per a uns pressupostos que augmenten mentre s’ha fet l’esforç de reduir l’endeutament, un 60% des del 2009. El 2010, el consistori destinava 13 euros de cada 100 a amortitzar préstecs. Actualment són 7,4 de cada 100.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: “Recordem que aquest ajuntament l’any 2009, tenia un deute de 28,5 milions d’euros i que a 31 de desembre del 2018 el deute serà de 17,8 milions”.

L’equip de govern també explica que ha hagut d’afrontar condicionants com la falta de subvencions d’altres administracions, la incertesa dels pressupostos dels governs català i espanyol o l’increment de les retribucions dels treballadors públics acordat per l’Estat i els sindicats, d’un 2,75%, el que significaran 250.000 euros del pressupost. També han previst l’avançament de la jubilació dels agents de la Policia Muncipal que marcarà la nova llei, 150.000 euros de cotització a la Seguretat Social.

Josep Mª Corominas, acalde d’Olot: “això ens obligarà a convocar places i tot i així ens en sortim. Per tant reclamem aquest reconeixement a la seriositat amb la que plantegem els compromisos i una altre cosa que també hem de tenir en compte és la nostra voluntat de que complim amb el que ens varem comprometre”.

Pel que fa a les Ordenances Fiscals, únicament s’apujaran un 2,2% els impostos i taxes d’acord amb l’IPC, a excepció del rebut de les escombraries, que pujarà un 2,8% per fer front a la despesa pel servei, que passat dels 26 euros per tona el 2004 als 83 euros per tona el 2019.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: “Això farà que un rebut mig d’escombraries passi a valer 8 euros més. Un rebut mig que contem de 160 euros es veurà incrementat en 8 euros. Aquesta mesura és per fer front a l’increment de la despesa generada pel servei actualment en desequilibri que ens marca primerament el fet de no tenir aquesta planta de triatge que tanta falta ens fa i que ens castiga moltíssim”.

S’hi introduirà una bonificació del 95% en l’impost de permisos d’obres per a la instal·lació de sistemes d’energia renovables, una ajuda en l’impost de circulació per a persones que utilitzin diàriament la bicicleta per anar a la feina, i una bonificació de la taxa de recollida d’escombraries per a les persones que econòmicament ho necessiten. Aquestes ajudes seguiran uns barems que l’Ajuntament publicitarà properament.