Les Preses presenta el IV volum de l’obra de Mossèn Joan Pagès de les Preses i el Monestir de Sant Benet de Bages

Dissabte es va presentar a Les Preses el quart volum de l’obra de Mossèn Joan Pagès i Pons de les Preses i el Monestir de Sant benet, que explica els lligams que l’antic rector de `poble va establir entre aquests dos indrets. Just després es presentar l’exposició dedicada a l’envelat i que es podrà veure fins a principis de desembre.


Les Preses va presentar, aquest cap de setmana,el IV volum de les Preses i el Monestir de Sant Benet de Bages, de Mossèn Joan Pagès i Pons, que explica la relació que va establir entre aquests dos indrets, un dels personatges més admirats de la història presenca.

Pere Vila, alcalde de Les Preses:”La veritat és que Mossèn Joan Pagès va capgirar arxius, pergamins, llibres, va parlar amb altres historiadors per tal de poder fer públic tot aquesta història i relació entre Sant Benet de Bages i Les Preses, i que també passa per la vida dels nostres vilatans.”

I és que Mossèn Joan Pagès i Pons va influir no només en el dia a dia de la vida dels presenc, ja que es va implicar molt en el col·lectiu més jove, donant vida a entitats tant importants del poble com el mateix club de futbol, trets que han fet que, encara avui, molta gent el tingui present.

Desenes de persones es van aplegar el Centre Cultural en l’acte de presentació que va anar a càrrec de l’historiador Josep Murlà

Josep Murlà, historiador:”Es va haver de recopilar, ordenar i finalment s’ha publicat. Parla dels segles XVII i XVIII d’una part general de la història de Les Preses, i llavors de moltes de les cases que hi ha escampades pel municipi i el veïnat del Corb.”

D’altra banda es va presentar, també, l’exposició “L’envelat, arquitectura singular i símbol de la festa major”, un element encara tant representatiu del poble per la festa major i que pretén mostrar com era el temps d’oci en els temps passats. L’exposició pretén posar en valor aquest element tant important per a la cultura catalana i es podrà veure cada dissabte a la tarda i diumenge al matí al centre cultural fins a la primera setmana de desembre.