Marc Tresserra i Íngrid Ruiz s’imposen en la 4ª edició de la Vertikalm de la Vall d’en Bas

Marc Tresserra i Íngrid Ruiz es van imposar en la 4a edició de la VertiKalm, la cursa de quilòmetre vertical fins al Puigsacalm. La duresa de la prova i el mal temps dels darrers dies no van impedir que la competició batés el seu rècord d’inscripcions, amb 122 participants.


No és la més llarga, però els cinc quilòmetres de distància de la VertiKalm de la Vall d’en Bas són dels més durs de competició que hi ha a la Garrotxa. La cursa de quilòmetre vertical que corona el Puigsacalm des de Sant Privat d’en Bas es va celebrar diumenge amb rècord de participació, amb 122 atletes. Els guanyadors van ser Marc Tresserra i Íngrid Ruíz: el primer va marcar un temps de 42 minuts i 37 segons, igualant el temps de l’any anterior. L’organització creu que serà complicat rebaixar aquest registre, tot i que la majoria dels participants són atletes experimentats en les curses de muntanya.

Pere Gelis, Organitzador Cursa Vertikalm: “Del primer a l’últim hi havia menys de mitja hora de diferència: és a dir, la gent que ve a córrer és molt preparada i sap on va”.

Les curses de muntanya que organitza el Grup Excursionista Cultural i Alpinista d’en Bas tenen un denominador comú: tant la Cames de Ferro com la VertiKalm són solidàries.

Pere Gelis, Organitzador Cursa Vertikalm: “Tot el que recaptem en aquestes curses ho donem a la Fundació Albert Bosch, una organització que dóna després aquests beneficis en programes destinats a tractar el càncer infantil”.

La VertiKalm també era la cloenda de la Copa Catalana de Curses Verticals que organitza la FEEC. Així, el segon classificat Gerard Españó es va proclamar com a nou campió català després de quatre proves.