Besalú obre el període de votació dels primers Pressupostos Participatius

Besalú ha iniciat la fase final del seu primer Pressupost Participatiu. Durant tres setmanes els veïns poden votar a través d’internet o de forma presencial quines són les tres propostes que consideren prioritàries entre 13 finalistes. El consistori destina un total de 50.000 euros a portar a terme les accions.


Des d’aquest dilluns totes les persones majors de 16 anys empadronades a Besalú estan cridades a votar en els primers pressupostos participatius que ha impulsat l’Ajuntament, per tal que els veïns decideixin el destí de 50.000 euros del pressupost municipal. Durant el mes d’abril el consistori va recollir un total de 107 idees, de les quals 60 van passar el procés de validació tècnica.  En una jornada participativa, se’n van escollir 13, que han passat a la fase final de votació.

Fina Surina “Es pot votar en paper a les bústies que hi haurà als diferents llocs del municipi, però prioritzem el vot telemàtic. Tothom que tingui facilitat d’utilitzar un ordinador, el mòbil o la tauleta pot votar entrant a participa.besalu.cat i marcant una opció, dues o tres”

Canviar d’emplaçament la parada d’autobús és una de les necessitats que els veïns que van assistir a les sessions de treball consideren prioritàries. A la llista també hi ha millores relacionades amb la mobilitat a Besalú o iniciatives com ara retolar edificis i cases amb valor patrimonial.

“La prioritària era el canvi de la parada de l’autobús per una altra ubicació més llunyana i segura. No vol dir que perquè sigui la que es va prioritzar per les persones assistents sigui la que es faci”

El període de votació està obert fins l’11 de novembre, a través del web participa.besalu.cat o de forma presencial a les diferents bústies habilitades a l’Ajuntament, l’Institut Escola Salvador Vilarrasa i el Supermercat la Masia. L’últim pas serà l’execució de la proposta més votada i la resta que hagin recollit més suport, sempre que no es superin els 50.000 euros previstos.