La Vall d’en Bas posa en marxa el primer coworking públic de la comarca a Cal Monjo, a Sant Privat d’en Bas

Sant Privat d’en Bas és seu, des de fa unes setmanes, del primer espai de coworking públic de la Garrotxa, posat en marxa des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas Les estades es fan a l’antiga casa del Doctor Badia i Margarit, Cal Monjo, i ja hi ha dos traductors treballant-hi.


La Vall d’en Bas ha presentat aquesta setmana, una de les propostes que duia en el seu programa electoral: la creació d’un espai de coworking al municipi, que esdevé el primer coworking públic a la Garrotxa, situat a Cal Monjo, al nucli de Sant Privat d’en Bas, a la casa que el Dr. Badia i  Margarit va deixar al poble.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas:”El coworking s’obre a persones que facin feines relacionades amb l’àmbit culturals, socials o mediambientals.”

L’objectiu és fomentar l’emprenedoria, donar oportunitats a joves i dinamitzar el nucli de Sant Privat, i va dedicat a persones en règim d’autònoms, tot i que no es descarta, en un futur, obrir-ho amb persones amb casuístiques similars. Això és el que ha de fer qualsevol persones que hi estigui interessada.

Xevi Collell, tècnic de cultura i patrimoni de Aj. Vall d’en Bas:”D’entrada fer una instància genèrica a l’ajuntament, proposar el seu projecte i explicar una mica en què està treballant.”

Un cop acceptat s’ha de fer efectiu el pagament de 80 mensuals per l’estada. A Cal Monjo, en total hi ha quatre despatxos amb capacitat per a dotze persones.

Un dels coworkers que ja està fent estada a Cal Monjo és el traductor Pontus, oficialment el primer coworker de Cal Monjo.

Pontus, traductor:”Aquesta és la tercera setmana que estem aquí i l’experiència està sent molt agradable. D’entrada el lloc és encisador i tal com estan distribuïts els espais, també es pot treballar molt bé.”

L’estada li ha permès canviar d’aires i treballar en un lloc diferent que no fos a casa, com ha estat en els últims deu anys, a més de poder socialitzar i conèixer altres maneres de fer i de treballar.