Sant Jaume de Llierca presenta el projecte d’ampliació i reforma del centre cívic amb la intenció de convertir-lo en un espai de trobada per a tots els veïns

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca invertirà prop de 300.000 euros en reformar i ampliar el centre cívic del poble, amb l’objectiu que sigui un espai de trobada per a tots els veïns. Ells mateixos han pogut col·laborar en la definició del projecte en un procés participatiu. Ahir se’n va fer la presentació en un acte públic.


Sant Jaume de Llierca canviarà el disseny i els usos del centre cívic per adaptar-lo a les necessitats actuals dels diferents col·lectius del municipi. Aquest dimecres va acollir l’acte de presentació del projecte de reforma i ampliació de l’edifici, la culminació del procés participatiu que van iniciar l’any passat. Prop de 300 veïns, tant joves com gent gran, han pogut dir-hi la seva per dibuixar com ha de ser aquest espai social en un futur.

Jordi Cargol, Alcalde Sant Jaume de Llierca: “Un centre de tota la gent del poble l’ha de voler i dissenyar la gent del poble. Estem contents perquè hi ha hagut idees molt innovadores”

Actualment els avis del poble són els principals usuaris de l’espai. El projecte preveu ampliar les instal·lacions ederrocant el local de la brigada i construint un nou edifici annexat al centre cívic. També es farà una remodelació integral que permeti obrir-lo a altres públics.

Jordi Cargol, Alcalde Sant Jaume de Llierca: “Tindrà dos espais que no volem que siguin diferenciats, però sí que hi haurà una planta baixa més enfocada per la gent gran i un espai de segona planta més diàfana per les entitats i el jovent del poble”

Està previst que a principis de l’any vinent comencin els treballs d’enderroc i que l’obra estigui acabada el 2020. El pressupost aproximat és de 300.000 euros.