El capitalisme, en el punt de mira a la II Mostra Quaestio de cinema d’Olot

El capitalisme serà el tema central de la segona edició de la Mostra Quaestio, que es celebrarà del 26 al 28 d’octubre a la sala Els Catòlics d’Olot, on s’hi projectaran films i s’oferiran ponències per reflexionar sobre en quin sistema econòmic  social vivim realment.


Des d’aquest divendres i fins diumenge la sala Els Catòlics d’Olot acollirà la segona edició de la Mostra Quaestio, que tindrà com a tema central el capitalisme.

Jordi Ardid, Mostra Quaestio:”Aquest any hem decidit centrar-nos en el sistema capitalista que ens el que ens condiciona d’alguna manera tot el que fem, d’una manera gairebé subliminal, sense adonar-nos-en. Aleshores al plantejar les pel·lícules, les ponències i els curtmetratges i que la gent que ho vingui es pugui plantejar-s’ho tot.”

‘Happy end’, de Michael Haneke, que tracta el tema dels refugiats a la ciutat francesa de Calais i ‘Western’, que mostra les diferències de classes entre obrers búlgars i alemanys que construeixen una central elèctrica a Bulgària, seran dos dels quatre films que es projectaran, a més d’un documental i un concurs de curtmetratges.

Jordi Ardid, Mostra Quaestio:”I finalment fem, de tots els curts seleccionats el concurs de curtmetratges Quaestioncurt, amb curts de tot el món que ens han arribat i dels deu que hem seleccionat entregarem el premi de 300 euros al que el jurat hagi considerat més rellevant.”

D’altra banda, l’activista i biòloga Núria Vidal i la historiadora Elisenda Balaguer oferiran dues ponències per fer pensar, en quin sistema econòmic i social vivim realment: la primera sobre la mala relació entre capitalisme i natura, i la segona sobre el paper de la dona en el sistema patriarcal.

La inauguració es farà el divendres al vespre als Cines Olot, amb el Cine Club, que ha col·laborat amb la mostra, just abans de la projecció de ‘Happy end’, l’única activitat que no es farà a Els Catòlics. Tres dies de reflexió i crítica per mostrar què s’hi amaga darrere el capitalisme, un gegant amb peus de fang.

Deixa un comentari