El sopar de la 34a Mostra Gastronòmica ha comptat amb 250 comensals i 17 establiments participants

La 34a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa va començar ahir de manera oficial amb el sopar inaugural i els tradicionals reconeixements. El sopar constitueix una oportunitat anual per demostrar la força de la cuina de la comarca i el seu poder d’atracció, un objectiu assolit en aquesta edició, amb les 250 entrades exhaurides i la incorporació de dos nous establiments.


Un total de 17 establiments, dos més que l’any passat, van oferir propostes a degustar en el sopar inaugural de la 34a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, una bona mostra del potencial gastronòmic de la comarca, que es manté en els seus nivells de qualitat. Enguany, el sopar, itinerant des de fa alguns anys, s’ha organitzat al restaurant Les Cols, l’establiment més distingit de la comarca a nivell d’estrelles Michelin. El seu menú va ser també una mostra de l’aposta decidida que el restaurant fa pel producte de proximitat, reforçat per l’hort propi que té a la Vall de Bianya i la incorporació de dos enginyers agrònoms a l’equip.

Fina Puigdevall, xef restaurant Les Cols: “Ens agrada molt que el comensal degusti Garrotxa, tots els productes locald ‘aquí. És per això que tenim un hort a la Vall de Bianya on conreem el fajol, el blat de moro i totes les hortalisses que s’utilitzen al restaurant”.

Enguany, Jordi Oliveras, S.L. Vins Licors i Caves va ser reconeguda amb el Volcanet d’Argent. El Volcanet d’Or va ser per a l’estudi RCR arquitectes, en reconeixement a la seva trajectòria el seu poder atractiu des dels set continents fins a la Garrotxa. A l’estudi d’arquitectura, el reconeixement local els ha fet especial il·lusió.

Rafel Aranda, RCR Arquitectes: “Contents que des de casa, des de la gent que ensvolta, que són del territori, també ens tingui apreci i ens vulgui donar el Volcanet d’Or”.

L’homenatge enguany va ser per a la família Solé Niubó Angelats, del restaurant i saló de banquets La Torre dels Til·lers de les Planes d’Hostoles, que van entendre el guardó com un reconeixement a la família que fa possible la seva activitat.

Josep Maria Solé Niubó, responsable del restaurant la Torre dels Til·lers: “Quan vàrem fer al meu establiment la Mopstra Gastronòmica vaig gaudir molt fent-la. Avui m’acaba d’omplir de goig i de joia, és la cirereta que poso al cim del pastís, l’homenatge que faig als associats, al gremi i als meus amics”.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, organitzadora de la Mostra, se sent satisfeta per la incorporació de dos nous establiments al sopar inaugural, ja que dona compte dels aires de regeneració que també es veuen en el sí de l’entitat.

x