La consulta sobre lactànica materna de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa atén una cinquantena de consultes

Donar el pit al nadó aporta molts beneficis per als dos. Amb aquest pretext a principis d’aquets any el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va posar en marxa la consulta experta en lactància materna. Un espai on les mares poden resoldre dubtes i millorar en l’alletament del nadó. Fins ara s’han atès una cinquantena de consultes de 28 dones.


La llet materna és el millor aliment per al nadó. Aporta beneficis no només al nou nat sinó també per a la mare. Aquests motius són els que han portat al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de la Fundació Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa des de principis d’aquest any a posar en marxa la consulta experta en lactància materna. De moment en el que va d’any prop de 28 dones ja l’han visitat. El principal neguit i dubte de les usuàries és el dolor en l’alletament. Per això al centre s’hi explica com donar el pit de la millor manera per al nadó i per a la mare.

Marta Figueras, llevadora: “les usuàries són mares que volen fer lactància materna i la nostra intenció és ajudar-les el màxim que poguem. Que puguin gaudir de la lactància. Habitualment apareixen dificultats, potser la més típica és dolor quan estàs lactant i aquí és on intervenim nosaltres que intentem que la mare pugui fer-ho sense dolor. També hi ha mares que ens demanen augmentar la producció i els diem com poden fer-ho i lo que veiem potser més sovint és el dolor, per què pensem que hi ha pocs referents: tothom sap com donar el biberó però ningú t’indica com donar el pit”

Entre els beneficis per a la mare el fet d’alletar al nadó hi ha la prevenció del càncer de pit i d’ovari. De fet l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana l’alletament matern exclusiu durant els primers 6 mesos de vida.  Tot i això a partir d’aquest moment serà la mare o el nadó qui decideixi el final de l’etapa.

Les dones interessades a assistir a la consulta ho hauran de fer a través de la derivació d’un professional sanitari  o via correu electrònic a consultalactancia@hospiolot.cat.