L’exvicepresident de la mesa del Parlament Lluís Guinó serà jutjat a principis d’any per desobediència

El garrotxí Lluís Guinó, alcalde de Besalú i exmembre de la mesa del Parlament de Catalunya es troba entre els 18 líders i polítics independentistes que seran jutjats per la seva vinculació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència. El Tribunal Suprem va tancar aquest dijous el sumari per rebelió, malversació i desobediència i va ordenar la obertura del judici oral, que es celebraria a principis de 2019. Als exmembres de la mesa, l’alt tribunal els jutjarà per desobediència, que no comportaria penes de presó però sí la inhabilitació de tots els seus càrrecs polítics. La previsió és que el judici s’allargui almenys tres mesos, la qual cosa farà difícil que la sentència es conegui abans de les eleccions municipals del maig.


 

x