El Ple d’Olot aprova les mocions contra la violència masclista i per susbtituir els festius del 12 d’octubre i el 6 de desembre

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’ahir va aprovar també per unanimitat. La moció presentada per Alba, Associació de Dones de la Garrotxa, contra la violència masclista, arran de l’assassinat produït fa algunes setmanes a Sant Joan les Fonts. També va aprovar la moció presentada pel Comitè en defensa de la República per celebrar una consulta amb l’objectiu d’abolir les festivitats del 12 d’octubre i el 6 de desembre a Olot i substituir-les per un dia alternatiu. La moció va comptar amb el suport d’esquerra i la CUP i els vots en contra del PSC i Olot En comú, així com l’abstenció del PDeCAT, que, tot i expressar que estava d’acord amb la proposta, va recordar que els ajuntaments no tenen potestat per canviar els dies festius del calendari i, a diferència d’altres grups, havia d’exercir la responsabilitat que li pertoca com a govern municipal.

x