El ple d’Olot aprova provisionalment les Ordenances Fiscals per al 2019

El ple d’Olot sí va poder aprovar provisionalment les ordenances fiscals, amb els vots favorables del PDeCAT, Esquerra i Olot En comú. Enguany les ordenances fiscals proposades per al 2019 a Olot inclouen l’augment del 2,8% en la taxa d’escombraries, amb bonificacions als ciutadans amb precarietat econòmica. També s’hi inclou una nova bonificació per a aquells que van en bicicleta a la feina. Algunes bonificacions donades als veïns del Nucli Antic i Sant Miquel s’ampliaran també al carrer de Sant Ferriol.


L’equip de govern va anunciar modificacions sorgides de propostes d’altres grups, sobretot per part de la CUP, com la publicació dels imports de l’Impost de Béns Immobles que l’Ajuntament deixa d’ingressar de centres de culte propietat de l’Església. La Candidatura d’Unitat Popular va decidir abstenir-se davant la proposta d’ordenances, mentre que Olot en Comú va votar-hi a favor.

Raül Massanella, regidor CUP Aj. Olot: “nosaltres demanavem la creació d’una nova taxa. És d’aquelles taxes que no acaben d’agradar i sembla que és difícil de possar-la que és la taxa reguladora del procediment sobre la verificació d’habitatges desocupats”.

 

Xavier Garcia, regidor Olot en Comú: “d’aquestes que se’ns han acceptat i estem agraïts, n’hem presentat fins a setze. Alguna ens avançava que en el cas que governin ells, que espero que no, que llavors ens l’acceptarien”.

 

Jaume Mir, regidor PSC Aj. Olot: “moltes de les propostes que s’han fet les compartim i esperem si som capaços de fer un govern d’esquerres a la ciutat doncs que moltes d’elles les portarem a terme en el proper mandat. Nosalters només vam fer una demanda a l’equip de govern que fa refrència a les ordenances fiscals i aquesta demanda era de no incrementar la taxa d’escombraries per sobre de l’IPC”.

Josep Mª Corominas, Alcalde d’Olot: “això és una concessió que probablement en el proper mandat, el que hem sap greu contradir-los però governarem nosaltres, s’haurà de fer una feina molt ben feta  per veure o treure una bon concurs altre vegada”

Esquerra va defensar, en canvi, l’increment de la taxa per compensar el cada cop més elevat cost per la gestió dels residus, i va apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans per seleccionar.

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: “estaria molt bé una transparència molt alta post pagament d’impostos que els ciutadants veiessin directament quin és la finalitat d’aquests pagaments

Els republicans van votar a favor de les ordenances, que van quedar aprovades provisionalment.