La Nit de la por arriba un any més a la Garrotxa per fer conviure les tradicions de la castanyada i Halloween

Som a la tardor i la festa per excel·lència és sens dubte la castanyada. Des de fan ja alguns anys però, la festa ha de conviure amb l’arribada de la tradició americana del halloween. Per això a la Garrotxa se les han ideat des de fa ja uns anys per fer conviure les dues tradicions. És el cas de Les Preses i Sant Esteve d’en Bas on aquest cap de setmana celebren la festa amb rues de halloween i castanyes amb la nit de la por.


La tradició del Halloween cada cop està més arrelada a casa nostra. A la Garrotxa però hi fan conviure les dues tradicions de la millor manera possible.  A Les Preses per exemple ja fa 5 anys que s’entrellacen aquestes dues festes. Aquest  dissabte els carrers del poble tornaran a acollir la rua de Halloween amb un photocall terrorífic i un concurs de disfresses amb premi per a les 3 millors de les categories. Però a part de la rua el poble prepararà al final del recorregut la tradicional castanyada amb ball inclòs.

A Sant Esteve d’en Bas també cuiden molt la tradició de la castanyada però també ho combinen amb la nit de la por. Pels carrers del poble els nens que ho vulguin podran superar les seves pors en un recorregut terrorífic preparat per a la ocasió.

Rosa Maria Sinyol, Mum’s en Bas: “La idea és que cada nen va passant unes proves on es troben amb personatges que els faran superar unes proves per tal de superar aquestes pors”

Des del Mum’s en Bas penes en tots i per això han ideat dos recorreguts. Un que es farà a dos quarts de 7 del vespre i fins les 8 per als nens més petits i un altre de més agosarat a les 8 per als més grans.

Sílvia Grabuleda, Mum’s en Bas: “precisament per tenir una mica en compte les edats, els actors que participen en el recorregut, doncs s’esplaien més en un recorregut que en l’altre. I sobretot tenint en compte les edats. Els més petits que vinguin al primer recorregut i els més grans al segon que és més agoserat”.

Una manera original de fer compaginar dues velles tradicions condemnades a conviure en el calendari d’aquestes dates.

x