Les Planes d’Hostoles demana suport a Ensenyament amb les inversions a l’escola Sant Cristòfol

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles reclama a Ensenyament que col·labori en les inversions a l’escola Sant Cristòfol, que aquest 2018 celebra el seu centenari. El consistori planenc hi ha invertit 350 mil euros i creu que la Generalitat ha de col·laborar en les inversions.


L’escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles celebra aquest 2018 el seu centenari, una efemèride que l’Ajuntament ha aprofitat per posar al dia l’edifici, de gran valor patrimonial. Les millores a l’escola estan entre les actuacions més importants del mandat, amb un cost total de 350 mil euros. En aquesta última fase s’han canviat els tancaments i renovat el pati, la façana i el porxo.

El consistori planenc considera que ha arribat el moment de tancar l’aixeta i que el Departament d’Ensenyament es faci corresponsable de les inversions. Així ho han fet notar al director dels Serveis Territorials d’Ensenyament en una reunió.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: “Diuen que els municipis tenim la responsabilitat de fer el manteniment de les escoles i l’assumim, perquè al final és tenir arreglada l’escola on van els nostres fills, però en definitiva una cosa és pintar una finestra i l’altra canviar-la”

La demanda de les Planes no va en la línea de recuperar els diners ja invertits, sinó de tenir el compromís de la Generalitat d’ara en endavant.

” És tan senzill com: no deixem passar tant de temps abans de fer aquestes actuacions i any rere any hi anem posant 15.000 euros cadascú i amb aquest nivell d’inversió no arribarem a tenir un dèficit tan gran d’actuacions com el que havíem tingut en aquest moment”

L’Ajuntament calcula que un cop acabada aquesta fase de les obres encara quedaran actuacions pendents per valor de 150 mil euros, per posar al dia la cuina i la instal·lació elèctrica.

Deixa un comentari