L’exmembre de la mesa del Parlament Anna Simó participa en una xerrada d’ERC Olot sobre l’empoderament de les dones

Al gener es celebrarà el judici contra divuit polítics i líders independentistes vinculats a l’organització de l’1 d’octubre i la declaració d’independència d’ara fa un any. Aquest dissabte va ser a Olot Anna Simó, exmembre de la mesa del Parlament, a qui l’alt tribunal jutjarà per desobediència. Ja retirada de la política, va participar en una xerrada sota el títol ‘La república té nom de dona’, organitzada per ERC Olot.


Esquerra Republicana d’Olot va reprendre aquest dissabte l’espai de debat Fòrum Nou País amb la xerrada ‘La República té nom de dona’ a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. L’acte va portar a la capital garrotxina, precisament, una de les dones encausades per la seva implicació en l’organització del referèndum d’autodeterminació i la declaració d’independència del 27 d’octubre de l’any passat, l’exmembre de la mesa del Parlament Anna Simó. Ja retirada de l’activitat política, va participar al debat com a tècnica del Consorci de Normalització Lingüística.

Anna Simó, tècnica CNL: “Si no empoderem les dones, per tal que de la igualtat passem a la llibertat, anirem reproduint sempre una desigualtat en tot. Una desigualtat a la feina, per exemple. Hi ha dones que hem tingut la sort de no tenir-ne de desigualtat. Però que a mi no em passi no vol dir que no passi”.

Juntament amb la professora de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona Gemma Ubasart i la portaveu d’ERC Olot, van posar de manifest la necessitat d’apoderament de les dones a la societat actual.