Un centenar de romans recorren la via del Capsacosta fins a Sant Salvador de Bianya malgrat la pluja

Sant Salvador de Bianya va celebrar, aquest cap de setmana, la 25a caminada per la via romana. La ruta començava a Sant Pau de Segúries i acabava a l’església de Sant Salvador de Bianya, on els hi esperava un gustós aperitiu.


Els romans han tornat aquest diumenge a Sant Salvador de Bianya en motiu de la 25a caminada per la Via Romana, la tradicional marxa que surt de Sant pau de Segúries i acaba a aquest petit nucli de població de la Vall de Bianya en forma d’esmorzar.

Davinia Grabulosa, regidora Aj. Vall de Bianya:”Un grup de gent de Sant Pau de Segúries organitza cada any la baixada per la via romana i llavors nosaltres els esperem aquí a baix, a Sant Salvador, i el hi fem una mica d’aperitiu.”

Un aperitiu necessari després d’hores de fred i pluja, pel centenar de valents i valentes que s’han enfrontat a les condicions climàtiques adverses per no perdre’s aquesta tradicional marxa que posa en valor el tram de la Via Augusta, que uneix la garrotxa i el Ripollès. Els primers d’arribar han estat tres joves de Sant Pau de Segúries.

Jordi, Sandra i Edit, participants:”És molt bonic, jo recomano fer-ho. a més és la via romana, és història, és important fer-la. I clar, també fa 25 anys que es fa aquest recorregut, i bé, hem fet la pujada i ara farem la baixada.”

Alguns, fent broma entre amics, s’han posat d’acord, fins i tot, per fer la ruta disfressat.

Benet, participant:”Un meu company m’ha deixat la disfressa, i bé, sempre anem junts a caminar i avui hem vingut aquí.”

I el seu amic, com, no també disfressat tenia molt clar perquè ha participat a la caminada.

Casemir, participant:”Perquè m’agrada l’ambient que hi ha”.

Romans d’Olot, de Sant Pau de Segúries i fins i tot del Baix Llobregat, s’han volgut posar en el paper de l’època per gaudir dels petits caminets amagats al Capsacosta.

David i Pere, romans del Baix Llobregat:”Ja fa tres vegades que pugem, aquesta és la tercera i és una festa que ens agrada molt. Avui ha anat com ha anat, perquè ha plogut, però com que els romans sabem gaudir de tot dinar i ens farem una bacanal estupenda.”

Una visita romana passada per aigua però que en cap cas ha aigualit una jornada festiva a Sant Salvador de Bianya. Una jornada per gaudir en família i amics.

x