Arriba el canvi de temps mentre s’espera l’estiuet de Sant Martí

El fred i la pluja s’han instal·lat a la comarca els últims dies, i s’han accentuat per tota la comarca aquest cap de setmana. Segons les dades de l’observatori meteorològic del Parc Nou i dels tècnics del Museu dels Volcans ens trobem en un patró normal meteorològicament parlant, a l’espera que arribi l’estiuet de Sant Martí.


Cap de setmana de pluges i fred a la comarca. Segons dades meteorològiques de l’observatori del Parc Nou la temperatura màxima d’ahir va ser de només 9 graus i mig, i aquest matí la ciutat d’Olot s’ha despertat amb encara no 5 graus centígrads, reduint clarament l’alta oscil·lació tèrmica que hem tingut en les últimes setmanes. Així doncs, les imatges de gent amb jaqueta i menys gent al carrer a causa del fred es faran cada dia més habituals.

Pel que fa a les primeres nevades, no es té constància que als cims més alts de la comarca hi hagi arribat la neu, més enllà d’alguna volva al Comanegra, un dels punts més alts de la comarca, però la neu encara es situa més amunt dels 1.600 metres. On si hi va nevar va ser a la comarca veïna, a la Vall de Núria i Vall Ter, i en poblacions com Toses.

Tal com ens ha explicat el tècnic del Museu dels Volcans, Jordi Zapata, el que estem vivint aquestes setmanes és un patró normal per l’època de l’any en què ens trobem, i on la massa d’aire càlid tropical que arrastrem de l’estiu i la massa d’aire fred que ve del nord estan en constant disputa, d’aquí els constants canvis de temps. En aquesta mateixa línia ha assegurat que l’estiuet de Sant Martí està per arribar, i que encara podrem gaudir d’uns dies amb ambient suau a principis de novembre, coincidint amb aquest fenomen. Així doncs tot indica que a les properes setmanes seguirem amb aquests canvis de temps, fins que entrem definitivament a l’hivern.

D’altra banda, meteorològicament el canvi d’hora, no afecta en el clima i en la situació atmosfèrica, però si que afecta a l’estat d’ànim de les persones i en l’organisme, i més quan el canvi horari coincideix amb una davallada de temperatures i pluja com ha estat el cas d’aquest any.

x