El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca reconeix els sis millors treballs de Batxillerat i cicles formatius amb els Jordi Pujiula 2018

La Sala el Torín va acollir aquest dissabte la setena edició dels Premis Jordi Pijiula del PEHOC, que reconeixen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat i Projectes Finals de Cicles Formatius. Entre més d’una vintena de projectes es van escollir sis treballs de l’àmbit de la ciència i la tecnologia.


El cèlebre historiador i psiquiatra olotí Jordi Pujiula dona nom als premis del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca que reconeixen els millors projectes del curs en l’àmbit científic i tecnològic. Enguany més d’una vintena de joves han concorregut sota pseudònim als guardons amb els seus Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius.

Jesús Gutiérrez, PEHOC: “Es tracta d’un procés on hem avaluat uns 24 treballs. Finalment han participat 36 alumnes en aquest procés. Si sumem que vam lliurar el primer dissabte d’aquest mes d’octubre a Santa Pau, aquest any hem avaluat 96 alumnes que han participat en aquests premis”.

Dissabte a la tarda, en un acte públic a la sala El Torín d’Olot, es van fer públics els noms dels premiats en les diferents modalitats. En Batxillerat van ser Aina Pellicer, Richard Coll, Pol Vila i Aina Foguet,  amb investigacions centrades en l’aeromodelisme, la luminotècnia, una espècie de cuc de terra i la possible incidència de la síndrome alcohòlica fetal en la població adolescent de la Garrotxa respectivament.  Els treballs més ben valorats en cicles formatius van ser el de Cristina Martín, que proposa una aplicació mòbil per explorar els volcans de la Garrotxa i el d’Èlia Medina i Meritxell Fàbrega, sobre l’elaboració de productes naturals amb fins terapèutics.

Jesús Gutiérrez, PEHOC: “Estem molt contents, molt satisfets del procés. Perquè la qualitat dels treballs és extraordinària, és molt bona. Ja portem tres anys en els quals hem incorporat els Projectes Finals de Cicles Formatius. Hem igualat Batxillerat i Cicles Formatius. Això ens ha donat una resposta que, ni els més optimistes, pensaven que la tindríem”.

 Juntament amb els Salvador Reixach, els premis Jordi Pujiula del PEHOC  posen en valor cada any el talent dels estudiants de la comarca. Prop d’un centenar de persones van assistir a l’acte,  va comptar amb la intervenció dels alumnes de l’Escola de Música Xavier Montsalvatge d’Olot.