PDeCat, Esquerra i PSC estan oberts a la negociació per aprovar el pressupost d’Olot del 2019 però es mostren ferms en els posicionaments

Amb el rebuig dels pressupostos per al 2019 del ple de l’Ajuntament d’Olot el passat dijous es va obrir un període de negociació. PDeCat, Esquerra i el PSC estan disposats a dialogar per trobar una sortida que obtingui el suport necessari abans d’acabar l’any i evitar així començar el 2019 amb uns pressupostos prorrogats. Un escenari que el PDeCat alerta que és real, si es té en compte les cartes que cada partit ha posat sobre la taula.


Feia 10 anys que el ple de l’Ajuntament d’Olot no rebutjava uns pressupostos. Dijous la proposta de comptes per al 2019 que va fer l’equip de govern del PDeCat, entre els grups a l’oposició, només van obtenir el suport d’Olot en Comú i van rebre el vot en contra de la resta de formacions: Esquerra, PSC i Cup. Un escenari que obliga a la negociació si es vol evitar arribar a finals d’any i que es prorroguin els pressupostos actuals. I davant aquesta situació, tots els grups han posat les seves cartes sobre la taula. Esquerra demana que l’equip de govern faci algun gest i proposa que es separin els punts en els que hi ha consens i els que no.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “Una opció seria que l’equip de govern pogués presentar uns pressupostos on hi figuressin les inversions que fan referència als projectes de ciutat de consens i deixar per un punt apart del ple aquells projectes on l’equip de govern no té consens”

Per la seva banda, el PSC demana que s’incloguin algunes de les seves demandes i inversions per canviar el sentit del seu vot.

 Josep Guix, Portaveu  PSC Olot:  “Tenim un programa electoral, si les qüestions d’aquest programa poden entrar al pressupost, podem parlar-ne i tirar-lo endavant”

Des de l’equip de govern, també s’està obert a la negociació però subratlla que no renunciarà als seus compromisos amb la ciutadania i alerta l’escenari dels pressupostos prorrogats és real.

Pep Berga, Primer tinent d’alcalde: “Pensem que són uns molt bons pressupostos i el que no estem disposats és a moure’ns de la nostra línia de compromisos amb la ciutat i amb la gent a través del nostre pla de govern i l’escenari d’un pressupost prorrogat és molt provable”

Les cartes de la negociació es jugaran entre aquestes tres formacions polítiques,  ja que la CUP no comparteix el model de ciutat, que creu que s’hauria de consensuar entre les diverses formacions polítiques de la ciutat.

Lluís Riera, regidor CUP Olot : “Tenim un model de ciutat diferent, tenim un model econòmic, participatiu i de pensament radicalment diferent. Considerem un error gravíssim seguir turant la pilota endavant, de que no hi hagi un projecte de ciutat consolidat, consensuat i pensat entre tots i totes”

Per altra banda, Olot en Comú ja va donar suport als pressupostos, però el seu vot no va ser suficient.

Xavier Garcia, Portaveu Olot en Comú: “Esperem que tot i així, les dues coses que havíem proposat i s’havien recollit es puguin dur a terme”

A banda del suport d’Olot en Comú, l’equip del PDeCat necessita una abstenció o un altre vot a favor per poder tirar endavant els pressupostos del 2019 i evitar prorrogar els comptes actuals.

x