Es presenten tres trobades de dones en tres barris de la ciutat d’Olot

Aquest dilluns es va presentar el programa de trobades de dones organitzades des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Aquesta va ser una de les propostes més votades als pressupostos participatius i ara s’han donat a conèixer en quins barris i quins temes tractaren les diverses jornades.


Les Trobades de Dones, va ser la segona proposta més votada als pressupostos participatius d’Olot d’aquest any, i des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, juntament amb les associacions de barris, s’han programat una sèrie de quedades entre diferents barris de la ciutat per reflexionar al voltant de ser dona.

Marta Ayala, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa:”El que volem oferir és un espai de trobada còmode per les dones dels diferents barris perquè així es coneguin més entre elles, ja que per motius de cultura, generacionals o de qualsevol tipus, són veïnes però potser no s’han dit mai res.”

En total són tres les trobades. La primera el dia deu de novembre al casal del barri de Bonavista, per parlar sobre sexualitat.

Sara Orri, Associació barri de Bonavista:”Vam decidir triar dones i sexualitat perquè volíem saber com reaccionaven les dones en les diferents etapes de la seva vida: com controlen el seu cos, com tenen fills, com afronten la menopausa…”

El dia u de desembre a Sant Roc es reflexionarà a l’entorn de què comporta el fet de ser dona, analitzant els rols i es debatrà sobre els estereotips de gènere. Finalment, el dia 15 de desembre, al casal del barri de les Fonts es parlarà de xarxes i conciliació familiar, parlant de vida laboral, vida familiar i vida personal.

Judit Viñas, associació barri de les Fonts:”Aprofitarem aquesta trobada per crear xarxa, que la trobem a faltar al nostre barri, i parlarem de la trajectòria vital de diferents dones, com concilien la vida laboral i familiar…”

Les dones de les tres associacions de barris participants s’han prèviament, s’han reunit per escollir quin tema feia més falta debatre pel bé de cada barri. Des de la Taula de Gènere i  l’Associació Dones Alba, que hi ha col·laborat també, valoren positivament les trobades i les troben necessàries per establir relacions humanes.

x