L’organització internacional de ‘networking’ BNI comença el seu recorregut a Olot amb 45 membres

En els darrers mesos s’han estat gestant a la Garrotxa algunes fórmules de coordinació entre empreses que cerquen l’augment del volum de negoci a través de la cooperació. Un exemple és el que s’ha presentat aquest matí a Olot, la creació d’un grup al territori de la major organització de networking o treball en xarxa entre empreses del món. Es diu BNI GIR Sinergia. Es presenta amb la intenció de quedar-se i augmentar les possibilitats de negoci dels seus membres.


Aquest matí a Olot s’ha celebrat la segona reunió de presentació BNI GIR Sinergia, el grup territorial per a la capital de la Garrotxa de la major organització de networking del món, i, per primera vegada, l’han presentat als mitjans de comunicació. BNI té més de 30 anys d’experiència a nivell planetari, essent present a prop de 70 països. Fa prop de 5 anys que s’ha implantat a Catalunya i ja compta amb 7 grups actius a la demarcació de Girona. A canvi d’una matrícula inicial i una aportació anual, ofereix un networking o treball en xarxa organitzat, amb trobades setmanals i una mitjana de respostes satisfactòries o referències a les peticions dels seus membres.

Laura De La Vega, directora executiva BNI Catalunya: “El sistema és un ‘networking’ professional, positiu i estructurat. Professional perquè tots els seus membres són empresaris, positiu perquè volem que tothom faci negoci o creï el seu propi negoci i estructurat perquè el sistema és de reunions setmanals, totes les setmanes de l’any un dia a la setmana a les 6.30 del dematí. Nosaltres per implantar el sistema i per formar el grup cobrem una inscripció anual. Amb el negoci dels nostres membres no guanyem cap mena de comissió”.

El grup d’Olot va començar el seu recorregut a principis de maig amb 41 membres. Després d’una primera presentació o llançament, se n’han incorporat quatre membres més. L’objectiu d’arribar a 60 en un any.

Montse Gou, presidenta del grup BNI GIR Sinergia: “Ara ja som 45 membres amb diferents especialitats que s’engloben des de legal i financer, salut i benestar, hostaleria, restauració… i cadascú té l’especialitat bloquejada”.

Jordi Prat, vicepresident del grup BNI GIR Sinergia: “La premissa és que el sector on vulguin entrar no estigui bloquejat. Si hi ha un impressor no pot entrar un altre impressor. El que hi poden haver són especialitats dins la matèria, vull dir, pot haver un informàtic, però si l’informàtic fa ‘soft’, un de ‘hard’ també hi podrà entrar i un de pàgines web també podrar entrar”.

INSERT

L’objectiu que BNI GIR Sinergia s’ha marcat per al primer any de funcionament des d’Olot és el d’assolir un volum de negoci d’un milió 800 mil euros, uns 30.000 euros de promig per cadira.