Olot disposa d’Art de veu, un estudi creatiu de treball i creació de la veu artística i terapèutica

La veu és un dels grans tresors compartits que tenim gairebé tots els éssers humans, una part fonamental de la nostra expressivitat. Precisament, Olot disposa d’un espai on es treballa l’aparell fonador: és l’estudi d’Art de veu.


Al bell mig d’Olot hi existeix un estudi centrat en una de les millors capacitats dels éssers humans: la veu. No ens n’adonem, però el so que emetem ens implica físicament i psíquicament, i està relacionat amb l’expressió de la nostra forma de ser. Al carrer Carnisseries número 3 hi trobem l’estudi ‘Art de veu’, un centre de recerca i desenvolupament de la veu terapèutica i artística a Olot. Art de veu ha tingut una bona acollida a la ciutat, des que el passat mes de juliol va decidir obrir les seves portes al públic. Els seus creadors van detectar l’interès de gent que volia millorar la seva qualitat vocal, i per aquest motiu van impulsar l’estudi.

Araceli Godina, creadora d’Art de veu: “A la Garrotxa hi ha moltíssima gent cantaire, i també hi ha moltes persones que gaudeixen del treball amb la veu. Aquest és el meu camp, i amb el meu company vam pensar d’oferir un espai de qualitat cap a tot aquest segment social”.

L’estudi Art de veu és un espai tant per a cantaires amateurs com per a professionals, i que necessiten contínuament una revisió de les seves actituds amb l’aparell fonador. Però també és un espai d’acompanyament a persones que volen recuperar aquesta habilitat.

Araceli Godina, creadora d’Art de veu: “Treballem recuperacions d’afectacions per nòduls, pòlips…tractem a persones que volen saber com han de parlar…s’ha de deixar clar que aquí fem suport, acompanyament a la formació de la veu, que no és el mateix que la rehabilitació de l’aparell fonador”.

En definitiva, els tallers que duu a terme Art de veu fa possible que un mateix pugui adequar la seva capacitat d’expressió envers el seu entorn, ja sigui per un interès artístic com personal, perquè la veu és un aspecte universal.

 

x