Aquest cap de setmana neix oficialment la Romànic Bike Extrem, una cursa de bicicleta de muntanya

Aquest diumenge la Vall de Bianya durà a terme la primera edició de la romànic bike extrem, una cursa de bicicleta de muntanya que recorrerà els principals atractius naturals i patrimonials d’aquest municipi garrotxí. Les inscripcions, a pocs deies de la la prova, estan sent un èxit, assolint el nombre de participants esperats, uns 250.


La romànic bike extrem ja és una realitat, i més ho serà aquest diumenge amb la disputa de la primera edició d’aquesta cursa de bici de muntanya que es durà a terme a la Vall de Bianya, el mateix indret per on transcórre la germana gran de la romànic extrem, la cursa atlètica. Un cursa que és possible gràcies a la unió per l’Associació Esportiva Batec Garrotxí i l’ajuntament de la Vall de Bianya.

Aquesta BTT, que requereix experiència en el món de la bicicleta de muntanya per la seva exigència, recorrerà el principal entorn de la Vall de Bianya, carregada d’història i amb molt de patrimoni cultural per donar a conèixer.

Xevi Guinart, director Batec Garrotxí”De fet en aquesta primera edició passem per Santa Margarida, per Sant Pere, per Santa Llúcia de Puigmal, per Sant Pons d’Aulina, per vàries ermites del romànic, per el Pont de la Rovira… per llocs molt macos, que els ciclistes, segur que no es quedaran indiferents.”

La romànic bike extrem es dividirà en dues proves. La llarga, de 50 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell, i la curta, de 32 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell. La major part de les curses es farà es farà per corriols i pista de muntanya, i només un deu per cent dels recorreguts serà sobre asfalt. Un autèntic luxe pels amants de la BTT, una especialitat del ciclisme que està cada dia més de moda.

Xevi Guinart, director Batec Garrotxí:”El que tenim aquí al voltant fa que tinguis ganes de sortir, a veure cada dia aquests llocs. Si que de vegades quan estàs pujant pateixes, estàs que no arribes, et canses, però quan veus el paisatge i les baixades gaudeixes, en el nostre cas, de la Garrotxa en l’estat més pur.”

I un fet que demostra aquesta afició per la bicicleta de muntanya és el ritme de les inscripcions e la prova, que ja arriba als 250 inscrits, el màxim que es proposava la organització per seguretat i perquè tot surti bé. Tot apunt doncs per pedalar i conèixer, de ben a prop, els encants de la Vall de Bianya.