El grup de Facebook ‘Olot d’abans’ aconsegueix crear una exposició a partir de les fotografies aportades pels membres del grup

Un grup de facebook creat des de l’anonimat ha acabat sent motiu d’una exposició. Es tracta d’Olot d’Abans, una exposició creada per una Olotina que pretén mostrar el tresor fotogràfic aportat pels més de 3000 membres que te el grup. El recull fotogràfic es podrà visitar fins diumenge a la sala 15 del Museu de la Garrotxa.


Aquests dies al Museu de la Garrotxa tot entravessant aquesta porta es pot retrocedir a temps passats de la ciutat d’Olot. Es tracta de la curiosa exposició “Olot d’Abans”, un recull de fotografies de la ciutat. I curiosa per que tot va sorgir des d’un grup de facebook que porta el mateix nom que l’exposició. El grup creat per la Mei Garcia es va crear de la necessitat que sentia l’autora de trobar la ciutat on va néixer tal i com ella la recordava ara que ja no hi viu.

Mei Garcia, Creadora del grup i de l’exposició: “Aquest projecte va nèixer un dia que jo estava a casa. Jo ja no visc a Olot. Visc fa molts anys a Barcelona i cada vegada que venia a la ciutat notava molts canvis. La ciutat evolucionava i hi havia llocs que gairebé ni reconeixia”.

I ràpidament va anar agafant adeptes el grup. Fins a l’actualitat en son uns 3.100 membres i rep peticions diàries per unir-se. El component no és altre que el nostàlgic.

Mei Garcia, Creadora del grup i de l’exposició: “ens transporta a una època que hem viscut i que evidentment no tornarà i veus aquella gent amb la que et vas trobar, veus l’Olot de quan eres petit. La part emocional la compartim tots i llavors el que compartim tots els del grup també no només és penjar una fotografia, que això ho podem fer tots, si no que hi ha gent que te la suficient edat per poder explicar la part històrica de la mateixa”.

L’exposició igual que el grup deixa patent el motiu de la fotografia, el moment o fins i tot anècdotes de la mateixa o dels seus protagonistes.

L’exposició es podrà visitar fins diumenge a la sala 15 del Museu de la Garrotxa, a Olot. Des del grup però no paren de créixer i miren cap al futur amb una possible segona exposició. Això sempre amb l’ajut dels membres del mateix grup que aporten fotografies que acaben sent un autèntic tresor.