Els panellets de pinyons seran de nou l’estrella de la castanyada tot i la varietat que hi ha en el mercat

Juntament amb les castanyes, els panellets són l’aliment estrella per aquestes dates. Avui hem anat a conèixer una mica de més a prop com es fan i quins són els que tenen més èxit, a més de conèixer el secret per fer uns bons panellets.


A falta d’un dia per Tots Sants, tothom, qui més qui menys, ja s’està espavilant per no quedar-se sense panellets. Lluny del Hallowen i altres tradicions vingudes de fora que cada dia s’estan arrelant més a casa nostra, les castanyes i els panellets segueixen sent els dos clàssics per aquesta època de l’any, i totes les pastisseries d’arreu estan ultimant els preparatius d’aquest deliciós aliment per poder proveir a tots els seus clients.

Una mica de farina d’ametlla, barrejada amb sucre, el toc de perfum segons el gust que se li vulgui donar (cafè, coco, fruita) i cap al forn. Llavors ja és qüestió d’esperar, i llestos per menjar. El secret per fer uns bons panellets? Escolteu:

Narcís Ferrer, Pastisseria Ferrer:” Sobretot la cocció. Necessita un forn potent de graduació i que tingui sostre i que no tingui sola. Vol dir que han de quedar com flamats”.

La Pastisseria Ferrer d’Olot fa, en total, divuit classes de panellets, i aquest any presenten com a novetat el panellet de taronja. Panellets de coco, de fruita, de cafè, d’ametlla picada, de xocolata… però el que té més èxit és, sense cap mena de dubte, és el de pinyons.

Narcís Ferrer, Pastisseria Ferrer:”Però de llarg, de llarg. Per cada un que s’en fan dels altres se’n fan 10 de pinyons, per posar un exemple. Molts més de pinyons que de la resta”.

Els de pinyons: els més bons i els més cars. Tot i així des d’aquesta pastisseria olotina ens diuen que fa tres anys que mantenen els preus, ja que l’únic ingredient que s’ha apujat de preu lleugerament són els pinyons. Preus que van dels 30 a 39 euros al quilo. Quan preguntes pel nombre de panellets que vendran, no t’ho saben respondre, però de ben segur que milers i milers.