L’Ajuntament d’Olot gestionarà un parc de 200 habitatges amb la desena per a lloguer social que l’Incasòl ha previst prop de Can Jombi

Després d’arribar a un acord al l’Ajuntament d’Olot, l’Institut Català del Sòl iniciarà la promoció de més de 10 habitatges que es construiran en una parcel·la a tocar de l’edifici de la Brigada. L’equip de govern també ha previst una partida al pressupost per encarregar el nou pla local d’habitatge a partir del 2019, un encàrrec que veuen difícil si els pressupostos no s’acaben aprovant.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament d’Olot: “Des del servei d’Habitatge gestionem un parc de 190. Volem trencar ja, tant aviat com sigui possible, la barrera dels 200. Sabíem que l’Incasòl estava en disposició de fer promocions d’habitatge destinat a lloguer social”.

Les negociacions amb l’Incasòl s’han formalitzat en la promoció de més de 10 habitatges que es construiran en una parcel·la a tocar de l’edifici de la Brigada. El ple de l’Ajuntament ja ha provat el canvi de planejament per permetre’n la promoció. L’equip de govern d’Olot també ha previst una partida del pressupost per encarregar a partir del 2019 la renovació del pla local d’habitatge de la ciutat, preveient que al novembre el Parlament de Catalunya aprovarà inicialment la revisió d’aquests tipus de plans. El govern municipal, però, veu difícil l’encàrrec si els pressupostos no s’acaben aprovant.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament d’Olot: “S’havia de fer l’any que ve, sempre i quan tinguem el pressupost per fer-ho. Si li demanem al plenari que ens permeti modificar els diners per poder fer possible aquest encàrrec, hem de comptar que sí, però aquesta és precisament la dificultat d’anar amb un pressupost prorrogat, que cada cosa l’has de parlar i debatre individualment. Això per als serveis tècnics de l’Ajuntament és complex, però bé, és l’escenari en el qual ens trobem i no cal donar-li més voltes”.

Al Nucli Antic d’Olot, l’equip de govern prepara l’enderroc de dues de les 14 finques més degradades del barri. Aquesta setmana ja es treballa en el d’una finca situada al Carrer dels Sastres. Properament també s’iniciarà l’enderroc d’una finca privada amb una degradació de la façana molt important, situada al passeig de la Muralla.