Sant Ferriol reforma l’ermita de Sant Silvestre del Mor per estabilitzar la seva estructura

Sant Ferriol reforma l’ermita de Sant Silvestre del Mor, l’última de les que li queden per arreglar. L’actuació vol consolidar les parets, l’absis i l’espadanya de l’edificació, gràcies a una subvenció del Pla de Monuments de la Diputació de Girona.


Sant Silvestre del Mor és una ermita de Sant Ferriol que es trobava en molt mal estat. Ocupa un lloc privilegiat a la Serra del Mor, però l’indret es troba deshabitat i allunyat de qualsevol nucli urbà. Des de fa anys, però, l’ajuntament va incentivant la recuperació de les ermites de Sant Ferriol, i aquesta era la última que quedava per arreglar. Ara, s’hi duu a terme una actuació que durarà dos mesos, on es reforçaran les parets i s’arreglaran els terres, l’absis i l’espadanya.

Albert Fàbrega, alcalde de Sant Ferriol: “L’actuació va començar fa dos o tres anys, i hi estem fent obres des de l’any passat. Aquest any s’hi preveu una millora molt més important, i serà l’última ermita que recuperarem al municipi”.

Coincidint amb l’inici de les obres, que van començar fa tot just dues setmanes, també s’ha dut a terme un treball de prospecció arqueològica. S’ha conclòs que hi havien dos nivells diferents de terra, amb una capa superposada, i s’ha trobat un enterrament cristià

Sandra Picart, arqueòloga: “És molt interessant conèixer la història d’una església, i la troballa d’aquests dos elements ens dóna informació de caràcter històric i el seu estil arquitectònic”.

L’ermita de Sant Silvestre del Mor de Sant Ferriol és d’estil barroc, però ja hi ha informacions que existia al segle X, i al XVIII es va dur a terme la seva última reforma. L’actuació es pot fer gràcies a una subvenció del Pla de Monuments de la Diputació de Girona de 24.200 euros.

x