Santa Pau viu l’última tardor sense el carril bici de Can Blanc a Santa Margarida

Un dels indrets on més afluència de visitants hi haurà aquests propers dies a La Fageda i Santa Pau. Una zona on, en aquestes èpoques, s’hi acostumen a generar problemes de mobilitat derivats de la gran afluència de turistes. Aquest serà el darrer cap de setmana de tardor que encara no estarà disponible el via peatonal que es preveu que es pugui utilitzar a partir del febrer.


La tardor és l’època per excel·lència i el moment en que més visitants s’acosten a La Fageda i la zona volcànica de Santa Pau, pels colors que aquesta agafa. És l’època en que, coincidint amb caps de setmana llargs i festius, en anys anteriors, s’han repetit les imatges d’aglomeracions i vianants caminant per les voreres de la carretera. Per arreglar aquesta situació, enguany s’està fent un vial peatonal, que ha de permetre enllaçar la Fageda amb el volcà Santa Margarida, facilitant que es deixi els vehicles a qualsevol dels dos aparcaments i es visitin les dues zones a peu. Aquest vial havia d’estar acabat per a aquesta tardor, però l’inici de les obres es va endarrerir i no estarà llest fins al febrer. De manera que aquest és el darrer pont de tardor sense una solució.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “ Un cap de setmana corrent, de dissabte i diumenge, hi ha gent, però es pot acabar assumint. El que es dispara i ens porta alguna tensió de mobilitat és en èpoques de tardor i que coincideix amb algun pont. Veurem com anirà en funció del temps. El del 12 d’octubre va venir força gent”

Per pal·liar els problemes de mobilitat, retencions i col·lapses, que acostumen a donar-se a mig matí i migdia, s’aplicaran les mesures habituals amb agents de seguretat per agilitzar el trànsit.

Deixa un comentari