L’ofrena als difunts d’Olot reuneix un centenar de persones al cementiri

Olot va recordar els seus ciutadans difunts en un acte solemne i emotiu. Més d’un centenar de persones van recordar i homenatjar les persones que ja no hi són, en un acte organitzat per l’ajuntament i en presència de regidors. Com és tradició per Tots Sants, els olotins també van assistir al cementiri per a recordar els seus familiars i amics difunts.

Pep Berga, regidor de Cultura: “El dia de Tots Sant és un acte molt senzill que organitzem des de l’Ajuntament, però a la vegada molt emotiu. Perquè hi participen persones que tenen familiars, amics al cementiri. És un dia on es dóna una importància als records, als records per aquestes persones”.

L’esdeveniment va comptar amb la recitació dels poemes de la Margarida Arau i amb una petita intervenció musical. Aquesta última, a càrrec de Cinto Espejo, interpretant dues cançons del cantautor català Lluís Llach.


A més a més, l’acte també va tenir l’oportunitat de presentar un nou espai per a dipositar-hi cendres. Un nou punt al Cementiri d’Olot que, a més, ve acompanyat d’una escultura de la Rosa Serra.

Jaume Casas, gerent Funerària Besora: “Vam parlar amb l’Ajuntament de fer aquest espai, anomenat ‘El jardí del repòs’. L’objectiu és poder-hi dipositar les cendres de la gent que no vol anar enterrat dins un nínxol. Així evitem que es vagin a espargir moltes cendres als boscos. Al mateix temps, també volem que la gent tingui un mateix punt de referència a on tinguin dipositades les cendres”.

 

Rosa Serra, escultora: Feia temps que m’havien dit de fer una escultura aquí al cementiri per dipositar les cendres. Vaig pensar que era una cosa que havia de ser molt íntima, que transmetés repòs. De fet, es diu El jardí del repòs.

Un altre any i una nova trobada al cementiri d’Olot per homenatjar col·lectivament els difunts de la ciutat.

x