Sant Joan les Fonts aplega un centenar de veïns a la Plaça Major per a celebrar la Castanyada

La festa tradicional, Tots Sants, va omplir la Plaça Major de Sant Joan les Fonts per a celebrar la castanyada. Un centenar de persones es van aplegar aquest dijous al centre del poble. Una cita que no es van voler perdre ni grans ni petits.


L’esdeveniment va començar amb l’audició de sardanes, a càrrec de la Principal d’Olot. La plaça va veure formar-se dues rotllanes inicials. Seguidament, els organitzadors van començar a repartir les castanyes, agrupades dins un paper de diari.

Josep Roca, regidor Ajuntament Sant Joan les Fonts: “En motiu de la Castanyada, avui organitzem una audició de sardanes. Des de fa dos anys també el que hem fet és implicar a la gent jove del poble. Per tant, seguim fent les sardanes i també una activitat infantil. D’aquesta manera el que es fa és aglutinar un esdeveniment amb gent jove i també amb gent gran”.

Una de les intencions de l’organització és tenir una activitat no només dirigida a la gent gran, com les sardanes, sinó també implicar el públic infantil. Per exemple, l’establiment dels castells inflables, és una clara mostra d’aquest objectiu. A més, s’ha volgut remarcar la importància de conservar les tradicions.

Josep Roca, regidor Ajuntament Sant Joan les Fonts: “Nosaltres sempre hem pensat que hem d’escombrar cap a casa, que hem de conservar les tradicions. Tant les sardanes com la castanyada són una tradició que no podem perdre. Hi ha aquestes tradicions que venen de fora tan fortes, que com no ens posem en defensa de les nostres, ens passaran per sobre. Per tant, des de Sant Joan, sempre Castanyada”.

Una festa tradicional que es vol conservar i potenciar any rere any.

 

x