Desenes de garrotxins van participar a la commemoració del primer any d’empresonament d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn

La formulació de la fiscalia arriba coincidint que es compleix un any de l’empresonament preventiu de l’exvicepresident de la generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn. Ahir Esquerra Republicana de Catalunya va organitzar un acte de commemoració a les immediacions de la presó de Lledoners. Esquerra d’Olot va omplir un autocar que va partir de la capital de la Garrotxa. D’altres s’hi van arribar-hi en vehicles particulars. En total, 98 autocars vinguts de Catalunya i el País Valencià i centenars de vehicles privats van fer que el Pla de Lledoners s’omplís com mai. 15 mil persones, segons l’organització, van voler ser presents a l’homenatge a Jonqueres i Forn. Tampoc s’hi havia muntat mai un escenari com al que van enfilar-se Lluís Llach, Feliu Ventura i David Fernàndez per cantar, o els familiars de Raul Romeva, Quim Forn i Junqueres, per llegir cartes dels presos. El moment més emotiu va ser quan es va saludar des de l’escenari, i el propi Oriol Junqueres va respondre des de dins de la presó. A nivell polític, hi va haver crits d’unitat abans de les intervencions de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i de Pere Aragonès, adjunt a la presidència ERC, qui va dir que davant el judici als presos, només els val l’absolució. Castellers i un concert d’Strombers van posar fi a l’acte. Aquest divendres al vespre té lloc un altre acte multitudinari a Lledoners, aquest cop convocat unitàriament per totes les forces independentistes.

x