El poble de Santa Pau acull dissabte la fira mercat que posa de relleu la feina dels artistes artesans

Dissabte el municipi de Sant Pau acollirà la Fira mercat d’artistes i artesans. La Fira vol posar de relleu la qualitat en la feina que fan artistes i artesans. L’esdeveniment servirà a més per a fer tallers i aprendre d’oficis que es podran veure durant tota la jornada. Des del Patronat de turisme de Santa Pau vol fer-se de la fira una referència a la comarca.


La Plaça Major de Santa Pau es prepara per acollir la fira mercat d’artistes i artesans. Serà dissabte quan el nucli medieval de Santa Pau donarà el seu protagonisme als artesans que acudiran a la fira i que destacaran per presentar productes fets per ells mateixos donant valor a l’ofici en qüestió. Per al municipi de Santa Pau és una excel·lent ocasió per destacar amb productes de qualitat i diferenciar-se de la resta de fires que es fan a la comarca

Vicenç López, President Patronat Turisme Santa Pau: “Una fira com aquesta significa apostar per unes activitats de qualitat  i d’aquí vé que hem apostat per  l’associació d’artistes i artesans de la Garrotxa, la Iera, que són tot un recull de persones que vindran a fer una sèrie de demostracions dels seus productes”.

Aprofitant el pont de Tots Sants, el Patronat de Turisme de Santa Pau va confiar a l’Associació La Iera la fira per la seva trajectòria en posar de relleu la feina feta per els artesans de la comarca

Mariona Piris, Associació La Iera: “Ells el que volen és apostar per un turisme de qualitat i per tant volen una fira diferent i nosaltres és el que volem també organitzar fires diferents”.

L’Associació La Iera és el punt de trobada de treball d’artistes que dissabte faran de Santa Pau la capital de l’artesania. S’hi podran  productors alimentaris artesans convidats, dissenyadors de roba,  de joies o d’altres oficis que marcaran l’essència de la mateixa fira.

Daniel Ortiz, Associació La Iera: “L’element diferenciador d’aquesta fira és que siguin artesans o sigui amb producte elaborat amb les propies mans de les persones que participen en la fira. Tant nosaltres com el Patronat de Turisme de Santa Pau volem recalcar és el tema d’artesania com un producte de qualitat  “.

També els assistents que ho desitgin podran participar dels tallers que oferiran els mateixos artistes i artesans a la mateixa plaça. Des de La Iera es vol fer d’aquesta primera fira un referent a la comarca.