La Fiscalia demana un 1 any i 8 mesos d’inhabilitació per a l’alcalde garrotxí Lluís Guinó i la majoria d’exmembres de la Mesa del Parlament

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha formulat avui l’escrit e conclusions provisionals d’acusació contra els líders independentistes amb càrrecs de responsabilitat durant la celebració de l’1 d’octubre i la declaració d’independència. Per al vicepresident del Govern llavors, Oriol Junqueras, el ministeri públic sol·licita 25 anys de presó pels delictes de rebel·lió i malversació. Per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els Jordis, demana penes de 17 anys de presó i 16 per als exconsellers. La petició també afecta als exmembres de la mesa del Parlament, entre ells, l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, qui n’era vicepresident primer. Per al polític garrotxí, la fiscalia no demana presó però sí la inhabilitació d’un any i vuit mesos per un delicte de desobediència. Se li demana una inhabilitació especial d’ocupació i sou per a l’exercici de càrrecs públics electius i de funcions de govern i administració, siguin d’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal o supranacional. També se li demana una multa de 100 euros diaris durant 10 mesos. Aquesta és la petició que la Fiscalia fa per a la majoria d’exmembres de la mesa, excepte per a Joan Josep Nuet, per a qui es demana la inhabilitació d’un any i quatre mesos.

Deixa un comentari