Quatre individus roben diversos mòbils de prova en dues botigues de telefonia del carrer Sant Rafel d’Olot

Aquest divendres de matinada quatre individus han entrat a robar a dos establiments de telefonia mòbil del carrer Sant Rafel d’Olot. La policia municipal d’Olot ha rebut l’avís a la 01.55 de la matinada, alertats per un aprticular. La càmera situada al capdavall del carrer Sant Rafel ha captat la seqüència dels fets. Poc abans de l’avís als agents de seguretat, quatre individus han aparegut al carrer, separant-se en dos grups. Dos dels homes han entrat a la botiga d’Orange després de forçar la persiana de l’establiment. Els altres dos han fet el mateix a la botiga de Movistar. Cap de les alarmes s’ha activat, ha estat un veí qui ha alertat dels fets. En acabar el robatori de la botiga d’Orange, els quatre individus s’han reunit al segon establiment i pocs minuts més tard han abandonat el carrer. De la botiga de Movistar els lladres han sostret més d’una desena demos o mòbils de prova situats en el hall de l’establiment, a disposició dels clients per ajudar-los a escollir l’article que volen comprar. Els individus han separat els mòbils arrancant-los per la força dels elements de subjecció dels panells o es trobaven. El valor dels dispositius va dels 100 als 1000 euros, depenent del model. De la botiga d’Orange, per la seva banda, els lladres han sostret tres Iphones de prova, valorats en uns mil euros cadascún d’ells, a més d’uns 100 euros de la caixa registradora.


Aquest matí, diversos agents han analitzat possibles empremtes dactilars que els lladres podrien haver deixat a la porta dels establiments en el moment d’entrar-ne o sortir-ne. Policia Municipal i Mossos d’esquadra analitzaran ara el material gràfic que ha enregistrat el succés, tant la càmera del carrer com les que cada negoci té instal·lada a l’establiemnt, per mirar d’identificar els autors.

Feia temps que el centre d’Olot no patia robatoris amb força, tot i que es dona la casualitat que dimarts al matí també quatre individus van intentar robar les demos o els mòbils de prova de la botiga de Movistar del carrer Sant Rafel. Els homes van entrar amb unes tisores amb la intenció de sostreure els dispositius i van aconseguir arrencar-ne un de la seva subjecció. Diverses persones que es trobaven a l’establiment en aquell moment van aconseguir reduir un dels individus i recuperar el mòbil sostret. Els Mossos van detenir l’home. Els altres tres van aconseguir fugir. Un dispositiu de la policia els busca des de llavors.