La Romànic Bike Extrem arriba per quedar-se amb 250 participants i un gran nivell en la seva primera edició

La Vall de Bianya ha celebrat aquest diumenge la primera edició de la Romànic Bike Extrem, la cursa de bicicleta de muntanya que recorria els preciosos indrets d’aquest municipi garrotxí. 250 valents han desafiat els estrets corriols i les fortes pendents per completar un debut immillorable d’aquesta nova prova esportiva a la comarca.


Aquest cap de setmana la Vall de Bianya ha celebrat la Romànic Bike Extrem, una prova de BTT acabada de néixer però que apunta molt alt, vist l’èxit de la primera edició, amb 250 corredors que han pres lloc a la sortida.

Xevi Guinart, Batec Garrotxí, organitzador:”Estem molt contents, vam tancar inscripcions el dilluns, ha estat un èxit. Teníem llista d’espera, ens sap greu que no hagi pogut entrar tothom, però bé, de cares a l’any que ve segur que podrem ampliar inscripcions, i hi haurà molta gent encantada de poder venir.”

David Darné, regidor  Aj. Vall de Bianya:”Al final després de molt mesos de feina i moltes reunions conjuntes amb els companys de Batec Garrotxí, i quan arribes aquí i veus a 250 bicicletes a la línia de sortida, amb aquestes ganes i aquest ambient que es respira tan igual a la Romànic Extrem, demostra la consolidació d’aquest projecte conjunt que va començar fa poc més d’un any i que ara ja és una realitat.”

A les nou del matí el camp de futbol de l’Hostalnou de Bianya s’ha dut a terme la sortida, dividida en dos recorreguts. La llarga, de 50 quilòmetres i que pujava el Capsacosta per seguir fins a l’Hostal de la Vall del Bac i baixar per Sant Martí del Clot, abans d’arribar a meta a l’Hostalnou, tot contemplant el magnífic patrimoni que s’hi amaga darrere la Vall de Bianya. La curta, per la seva part, era  d’igual recorregut fins a Santa Llúcia de Puigmal i de 32 quilòmetres.

El guanyador de la curta ha sigut Antonio Olivares, que ha creuat la meta amb dues hores encara no, i que reconeixia les ganes de tornar a l’any que ve.

Antonio Olivares, guanyador de la curta:”Molt ben netejat, molt ben marcat… crec que l’any que ve si la fan repetirem.”

El segon a la línia d’arribada ha estat Adrià Bartrina, que ha canviat la bici de carretera per la de muntanya.

Adrià Bartrina, segon classificat de la curta:”He arribat segon i bé, ha sigut molt difícil per mi ja que hi havia moltes pedres mal posades i jo acostumat a fer carretera, es feia difícil.”

I el tercer en arribar ha sigut Eloi Torrent, que ha arribat  completament abatut a meta i, com no, enfangat de dalt a baix.

Eloi Torrent, 3r classificat a la curta: Dura, molt dura. Ha plogut aquesta setmana i el terreny estava una mica complicat. La cursa era tècnica, la última baixada era molt llarga i dura, però bé.”

Abans que ells tres, però, ha creuat la meta Jordi Falgueras, a la prova fora de concurs de bicicleta elèctrica, i que ha arribat a peu a meta després de patir problemes tècnics durant bona part de la cursa.

Jordi Falgueras, participant bici elèctrica:”Sí, bé, al final no, m’ha fallat a falta de deu o onze quilòmetres, amb una pujada on hi havia molt de fang, la cadena s’anava xuclant i amb les estrebades al final s’ha trencat el canvi. Però sort que cap al final predominava la baixada i podia anar a cavall, però els trams que eren de pujada, havia de fer pujar jo la bicicleta.”

L’home més fort de la jornada ha estat, però, Sergi Oller, que s’ha  imposat en la distància llarga després de gairebé tres hores i mitja de prova, per davant de Pere Sánchez i Xavier Roca.

El temps s’ha comportat aquest diumenge, i la pluja no ha fet acte de presència, el que hauria complicat moltíssim la cursa al ‘bikers’.