El dia de los Muertos d’Argelaguer una de les moltes maneres de celebrar el dia dels difunts

Una de les grans tradicions que perduren a Mèxic, el Día de los Muertos, també ha arribat al poble d’Argelaguer. Divendres es va dur a terme l’escenificació del típic altar amb les ofrenes que els veïns que ho van voler van poder-hi deixar en senyal de record d’algú estimat que ja no hi és. Fruita, flors, artesanies fetes a ma…tot és vàlid per al record


La tradició ja s’havia fet en d’altres anys al municipi garrotxí, però aquest any ha tornat amb més força. El dia de los Muertos es va originar en el període colonial i s’acostuma a celebrar entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre.

A Mèxic compta amb una gran reputació i seguiment. Durant aquests dies la gent ret homenatge als familiars que ja no hi són. Es tracta d’una manera més plana de tractar la mort i sobretot fer-ho amb total normalitat ja que és un pas en el qual tots hi haurem de passar tard o d’hora.

Tot i que actualment la tradició ha esdevingut una espècie de festa a l’estil del que ha passat amb Halloween, el dia de los Muertos també te molt de sentiment, record i nostalgia per als que ja no hi són

Deixa un comentari