Núria Bailador, Jordi Ferrés, Alba Agustí i Sergi Mataboch són escollits noves pubilles i hereus d’Olot i la Garrotxa, respectivament

Alba Agustí de Sant Jaume de Llierca i Sergi Matabosch, de Batet, són la Pubilla i l’Hereu de la Garrotxa 2018. L’elecció va ser dissabte a la nit al tradicional sopar al restaurant la Deu, que va aplegar més de 700 persones. Núria Bailador del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat i Jordi Ferrés de Bonavista exerciran de Pubilla i Hereu d’Olot durant aquest any.

El Restaurant La Deu d’Olot va ser l’escenari d’una de les nits més esperades de l’any a la comarca, pels amants d’aquesta tradició catalana tan arrelada a casa nostra: la 45a gala d’elecció dels hereus i pubilles de la Garrotxa, en l’acte organitzat pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.

 Josep Andrés, president CIT:”45 anys fent aquesta festa, costa poc de dir-ho, i per tant podem estar tots plegats molt contents.”

Un total de 47 joves de la comarca, 25 pubilles i 22 hereus dels diferents pobles de la comarca i barris de la ciutat d’Olot van estar acompanyats de familiars i amics en uns dels dies més especials de la seva vida.

L’acte va començar a les sis de la tarda amb la recepció dels hereus i les pubilles al saló de plens de l’ajuntament d’Olot, just abans  del sopar que va omplir, novament, dues sales del Restaurant La Deu d’Olot amb més de 700 persones. Just abans del gran moment, el mag Sanyes va sorprendre el públic amb els seus trucs d’il·lusionisme, que van servir per rebaixar la tensió del moment més esperat: la proclamació dels guanyadors.

La pubilla d’Olot Núria Bailador Clavaguera, del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat, mentre que l’hereu va ser Jordi Ferrés Parramon del barri de Bonavista, prenent el relleu de Nora Murlà i Joan Riera. Així de contents es mostraven els nous escollits.

Núria Bailador, pubilla d’Olot:”Crec que no ens ho esperàvem. I bé, moltes gràcies a tota la gent que ens ha donat la seva confiança.”

Jordi Ferrés, hereu d’Olot:”Costarà de superar a la pubilla i l’hereu de l’any passat, però intentarem, almenys, igualar el que van fer.”

La pubilla de la Garrotxa d’enguany serà Alba Agustí Surroca, de Sant Jaume de Llierca i el nou hereu de la comarca Sergi Matabosch Reixach, de Batet de la Serra, que succeeixen, així, a Gerard Plujà i Laia Colomer.

 Alba Surroca, pubilla de la Garrotxa.”Tant jo com en Sergi estem molt contents de representar Sant Jaume de Llierca i Batet de la Serra i ens ho prendrem, a partir d’ara, com una oportunitat, una nova experiència i conèixer a gent.”

Sergi Matabosch, hereu de la Garrotxa.”Esperem aportar el nostre granet de sorra en la mesura que es pugui. Sabem que és una cosa molt petita, però ens agradaria molt portar la veu d’un poble i d’una comarca arreu de Catalunya.”

A l’acte hi van ser presents l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, en l’última nit d’hereus i pubilles que viuran en els seus càrrecs.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot:”Felicitar a tots els hereus i pubilles perquè que siguin els teus propis amics i familiars, companys de barri o de poble que t’hagin escollit per ser hereu o pubilla crec que és un honor, i ells saben representar aquest honor perfectament, i així defensar el país i les nostres tradicions.”

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa.”Felicito a tots els que avui participeu en aquest acte.”

La nit de la proclamació dels nous hereus d’Olot i comarca va poder seguir-se en directe per Olot Televisió, amb Albert Brosa i Idoia Sansa com a presentadors.