El Govern estatal del PSOE ha convocat aquest dimecres l’alcalde d’Olot a la reunió pendent sobre la variant

L’alcalde d’Olot ha anunciat que aquest dilluns va rebre la trucada de Foment convidant-lo a reunir-se demà a Madrid sobre la variant. Josep Maria Corominas és, de moment, optimista, en veure concretada una reunió amb dos alts càrrecs del ministeri. L’alcalde vol desencallar l’estudi del traçat d’aquest tram i, a poder ser, que se subscriguin els acord arribats amb l’anterior govern del PP.


El nou govern de l’Estat del PSOE s’ha decidit a treure del calaix el dossier de la variant d’Olot. Les peticions arribades des del despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de la capital de la Garrotxa, el subdelegat del govern, Albert Bramon, així com els diputats del PDeCAT a Madrid, han donat fruïts i s’ha concretat la reunió pendent que l’alcalde havia de mantenir a Madrid per desencallar l’estudi per al traçat de la variant de titularitat estatal. La data és demà dimecres, i l’hora, les cinc de la tarda, amb el director general de carreteres i el secretari d’estat d’infraestructures.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Madrid ha mogut peça. […] Jo proritzo això, deixo de banda totes les altres qüestions que tenia a la meva agenda i dimecres a les 5 de la tarda estaré a Madrid per fer avançar el tema de la variant. Ja sabeu que sóc molt tossut amb els meus objectius i que espero que el tema de la variant també el desencallem”.

L’alcalde d’Olot acudirà a la cita amb el tècnic municipal responsable d’infraestructures que ha seguit l’evolució del projecte. L’objectiu de l’Ajuntament serà que el Govern del PSOE arribi a una entesa amb la Generalitat, tot recollint l’acord a què es va arribar amb el govern del PP, i que es va arribar a redactar per escrit, segons el qual, la Generalitat s’havia d’encarregar de l’estudi del traçat, el disseny i l’execució del projecte del tram de titularitat estatal, la part que connecta l’A-26 amb la carretera de Riudaura. L’Estat, per la seva banda, es comprometia a pagar l’obra.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Ara no els costa ni un euro. Es tracta només que es posin d’acord amb la Generalitat, que la Generalitat ja està disposada a acabar de fer aquest estudi, que en tenen ja una part molt gran feta. Ara és sobretot centrar-nos en com solucionem el tema de l’Hostal del Sol. L’Ajuntament en va fer una proposta, jo crec que una bona proposta però que necessitem que una enginyeria la desenvolupi i ens digui si està bé”.

A l’alcalde d’Olot li consta que la qüestió de la variant d’Olot ha arribat fins al nou ministre de Foment, José Luís Ábalos, qui ja és conscient de la necessitat de la carretera. Corominas està convençut que els responsables del ministeri comprendran també la utilitat de la inversió estatal en aquest tram de connexió amb la Nacional 260.

x