Els alumnes de l’escola Joan XXIII enllesteixen els seus dibuixos per a les cobertes del ‘Torró Amic’

Com els vam avançar fa uns mesos, la Pastisseria Ferrer i Olot Televisió prepararan, per aquest Nadal, un torró solidari els beneficis dels quals aniran destinats a Integra, i en la millora del pati de l’escola Joan XXIII. Fa uns dies vam anar fins a aquesta escola per veure com porten els infants i joves els dibuixos que s’utilitzaran per la coberta d’aquest torró amic.


A poques setmanes d’endinsar-nos al mes de desembre i el Nadal, els alumnes de l’Escola Joan XXIII d’Olot estan acabant d’enllestir els especials dibuixos que cobriran un torró amic solidari, fet per la Pastisseria Ferrer d’Olot, en col·laboració amb Olot Televisió fruit d’una idea conjunta, coincidint amb els 50 anys d’Integra.

Fa uns dies vam anar a visitar als alumnes d’aquesta escola olotina per a infants  amb discapacitat intel·lectual o trastorns en el seu desenvolupament o risc a patir-ne, per saber en què consisteixen les seves creacions i com s’han organitzat per fer les cobertes d’aquests torrons tan especials.

Ester Plana, mestra de l’escola Joan XXIII:”Els nens han fet uns dibuixos a l’interior d’unes plantilles i han dibuixat elements del pati, perquè com que els elements és que els beneficis sigui per renovar el pati, doncs han dibuixat diversos elements del pati.”

Tots hi ha col·laborat en la mesura de les seves possibilitats. Amb paper i llapis, amb colors o amb altres materials. Els alumnes més grans han sigut els encarregats de plasmar a l’ordinador tot el que els seus companys més petits han ideat prèviament. Ells mateixos ens ho expliquen.

Ayoub, alumne escola Joan XXIII:”Aquests dibuixos que fan els nens petits nosaltres els acabem de completar, si els falta alguna línia, els pintem, els tornem màgics, gràcies a l’Anna que ens ha ajudat amb aquesta idea.”

Anna Rodríguez, tutora alumnes grans escola Joan XXIII:”I aquests dibuixos, per Nadal, seran pels torrons de Can Ferrer i els diners seran per nosaltres, per arreglar el pati de l’escola.”

Rita, alumna escola Joan XXIII:”Els dibuixos d’aquests nens petits els posen en un programa d’ordinador de retoc d’imatges, els netegen, fan les línies que hi falten, esborren les que sobren i els hi donen un nou color, per això diuen que és màgia, però no és màgia, ho fan ells mateixos, i de pas aprenen a fer anar aquest programa.”

Tot amb aquest objectiu, renovar el pati i adequar-lo amb nous elements i espais, per tal de millorar la qualitat de la seva estada i aprenentatge a l’escola Joan XXIII. En total, cinc euros dels quinze que valen els torrons es destinin a aquestes millores.

Alina, alumna escola Joan XXIII:”A mi m’agradaria tenir un pati nou, una bici nova i gronxadors.”

Manmeet, alumne escola Joan XXIII:”M’agradaria tenir una font i una pista de bàsquet.”

Torrons i solidaritat, dos conceptes que aniran plegats aquest Nadal per una bona causa.